Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Πλήθος Κόσμου στα Εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του συνδυασμού "ΑλάΖουμε Εποχή" (φωτογραφίες)



Η Δυτική Μακεδονία αλλάζει εποχή
Προσκλητήριο Θέμη Μουμουλίδη και Γιάννη Θεοφύλακτου για τη νίκη στις 18 και 25 Μαϊου
Μήνυμα νίκης για την εκλογική μάχη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έστειλε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Θέμης Μουμουλίδης,
μιλώντας μπροστά σε πλήθος συγκεντρωμένων, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Κοζάνης, του συνδυασμού «ΑλλαΖουμε Εποχή που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της Τετάρτης 30 Απριλίου. Κάλεσμα για ολοκλήρωση της πορείας της νίκης, απηύθυνε από την πλευρά του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Γιάννης Θεοφύλακτος.
Εγγύηση για μια νέα αρχή, ο εκλογικός συνδυασμός των 31 υποψηφίων της Π.Ε. Κοζάνης, όλοι τους καταξιωμένοι πολίτες, παρόντες στους καθημερινούς αγώνες για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, η παρουσίαση των οποίων πραγματοποιήθηκε στα εγκαίνια. Παρόντες στο μεγάλο προσκλητήριο του περιφερειακού συνδυασμού της Αριστεράς, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Κοζάνης με τον συνδυασμό «Κοζάνη Τόπος να ζεις», Λευτέρης Ιωαννίδης, καθώς και ο υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού, με τον συνδυασμό ΑΝΤΑΜΑ, Πολυδεύκης Λιάκος. Μήνυμα στήριξης στον αγώνα για τη μεγάλη ανατροπή, έστειλε και ο υποψήφιος δήμαρχος Εορδαίας, με τον συνδυασμό «Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας», Δημήτρης Ζαραφίδης.
Από το βήμα των εγκαινίων, ο Θέμης Μουμουλίδης, υπογράμμισε ότι η αποφασιστική καταδίκη της καταστροφικής πολιτικής, είναι μόνο η ψήφος που αλλάζει εποχή ταυτόχρονα και στην αυτοδιοίκηση και στη χώρα. Η νίκη μας στις εκλογές της 18ης και 25ης Μαϊου, είναι η μόνη απάντηση στην πολιτική που καταστρέφει τις ζωές μας. Που καταδικάζει στην ανεργία τους νέους και το λαό. Που οδηγεί στην ανέχεια και την ανασφάλεια τους πολίτες. Που απλώνει το πέπλο του φόβου στις καρδιές των πολιτών.
Σημείωσε ότι τα σημερινά μας εγκαίνια είναι το ουσιαστικό ξεκίνημα για την αλλαγή σελίδας. Πλέον έχουμε ένα στόχο. Χωρίς ανάσα, χωρίς διακοπή, να δούμε και να συζητήσουμε με όλους τους πολίτες. Να ξεδιαλύνουμε συγχύσεις που σκόπιμα καλλιεργούνται από ορισμένους. Να βοηθήσουμε τους πολίτες να στείλουν ξεκάθαρο το μήνυμά τους, το μήνυμα που θέλουν, το μήνυμα που θέλουμε.




-Θέλουμε τις ζωές μας πίσω.
-Θέλουμε τις δουλειές που μας στερήσατε.
-Θέλουμε την αξιοπρέπεια που μας στερήσατε.
-Θέλουμε το χαμόγελο που μας στερήσατε.
-Θέλουμε την αισιοδοξία και την ελπίδα των νέων μας
-Θέλουμε τα παιδιά μας πίσω στην πατρίδα τους, και όχι μετανάστες στα σκλαβοπάζαρα της οικουμένης.
-Θέλουμε και άλλα: την ελευθερία μας, την ανεξαρτησία της χώρας μας.

Για αυτά θα ψηφίσουμε στις εκλογές του Μαϊου. Η ψήφος μας αυτό το νόημα θα έχει. Αυτή τη σημασία θα δώσουν μετά την ψηφοφορία. Για το λόγο αυτό, η απάντηση με την ψήφο μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Να δηλώνει με σαφήνεια - χωρίς δυνατότητα άλλων ερμηνειών  - τη θέλησή μας. Να μην υποκύψουμε στις πιέσεις και τις απειλές.
Είναι σαφές πλέον για όλους. Η χώρα και οι πολίτες της κινδυνεύουν από τις πολιτικές εφαρμόζονται. Κινδυνεύουμε από τις πολιτικές που έχουν συμφωνηθεί και θα εφαρμοστούν στη συνέχεια. Η χώρα δεν κινδυνεύει από τους πολίτες της. Δεν κινδυνεύει από τη γνώμη των πολιτών της. Δεν κινδυνεύει από τις επιλογές μας.
Το πρόβλημα σήμερα δεν είναι μόνο να καταδικάσουμε την πολιτική της συγκυβέρνησης.
Δεν είναι μόνο να στερήσουμε την ψήφο από τα ψηφοδέλτιά τους, που σήμερα εμφανίζονται ως αυτοδιοικητικά – μας μαλώνουν μάλιστα που δεν κρύβουμε, αλλά αποκαλύπτουμε την πολιτική σημασία των εκλογών – αλλά αύριο μετά τις εκλογές, η ψήφος στους συνδυασμούς του Δακή και της Ζεμπιλιάδου θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική.
Οι άλλες επιλογές, που ενώ δεν στηρίζουν τις «αυτοδιοικητικές» επιλογές της συγκυβέρνησης, δεν αποτελούν ευθεία καταδίκη της. Δεν θα αλλάξει η πολιτική τους αν ενισχυθούν άλλα σχήματα. Δεν θα αλλάξει εποχή. Θα είναι μια επιλογή που δεν θα αποτελεί ήττα της πολιτικής της συγκυβέρνησης. Ήττα των μνημονίων – ακόμη και αν η ρητορική είναι αντιμνημονιακή ή και αντιευρωπαϊκή.
Ήττα των πολιτικών των μνημονίων είναι μόνο η ψήφος στα ψηφοδέλτια του Σύριζα. Είναι η ψήφος που αλλάζει εποχή. Γιατί δυστυχώς για μας, δεν τα έσκισαν οι αγορές τα μνημόνια, όπως ισχυρίσθηκε πρόσφατα, ο συντοπίτης μας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς θα είναι εδώ για πολλά χρόνια ακόμη. Δεν φεύγουν με ψέματα τα μνημόνια. Με την ψήφο του λαού φεύγουν.
Τι άλλο είναι εκτός από ένα ακόμη μνημόνιο το νέο μεσοπρόθεσμο που κατεπειγόντος κατέθεσαν στη Βουλή και θέλουν να ψηφιστεί άμεσα; Θα το ψηφίσουν πάλι χωρίς να το διαβάσουν. Βαφτίζουν το κρέας – ψάρι, το 3ο μνημόνιο – μεσοπρόθεσμο, για να μας πείσουν ότι δεν υπάρχουν μνημόνια πλέον.
Για μας είναι σαφές ότι η νέα αυτοδιοικητική περίοδος δεν θα είναι σαν τις άλλες. Σήμερα δεν αναζητούμε τον καλύτερο διαχειριστή. Έχουμε ανάγκη από αυτόν που θα μπορέσει να ασκήσει μια διαφορετική πολιτική από αυτή που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα.
Όπως τα προηγούμενα ΠΕΠ ή ΕΣΠΑ, δεν έβγαλαν τη Δυτική Μακεδονία από τη δική της κρίση, που με την ανεργία βροντοφωνάζει εδώ και πάνω από 20 χρόνια για την ανάγκη μιας διαφορετικής πολιτικής, παρότι είχαν στη διάθεσή τους πολύ περισσότερους πόρους και πάνω – κάτω τους ίδιους διαχειριστές, έτσι και τώρα.
Η Δυτική Μακεδονία για να βγεί από την κρίση της χρειάζεται άλλη πολιτική. Όπως άλλη πολιτική χρειάζεται και η χώρα. Ας κρατήσουμε αυτή τη διαπίστωση. Ας έχουμε επίσης υπόψη, ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή, εμείς ως ΝΕΑ Περιφερειακή Αρχή, θα έχουμε λιγότερους πόρους στη διάθεσή μας. Και τα χρήματα του ΕΣΠΑ είναι λιγότερα. Και οι πόροι που διαθέτει η Κεντρική κυβέρνηση στις Περιφέρειες έχουν ελαχιστοποιηθεί. Δεν μπορούμε κατά συνέπεια να συνεχίσουμε να σκορπάμε χρήματα, κάνοντας έργα που δεν ολοκληρώνουμε ή έργα που η αναγκαιότητά τους είναι τόσο περιορισμένη που και περισσότερο από μία δεκαετία να διαρκεί η ολοκλήρωσή τους δεν εξεγείρουν πολίτες ή συνειδήσεις.
-Χρειάζεται καλύτερη στόχευση.
-Χρειάζεται περισσότερη και καλύτερη προετοιμασία.
-Χρειάζεται διαφορετική ιεράρχηση και αξιολόγηση.
Για μας στη  πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Στη δική μας λογική δεν είναι να διαχειριστούμε τις αρμοδιότητες που εκχωρεί η κεντρική διοίκηση και μόνο. Ο άνθρωπος στο επίκεντρο, σημαίνει πως τα προβλήματα των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας είναι και υπόθεση της νέας Περιφερειακής Αρχής.
Ο Θ. Μουμουλίδης κατηγόρησε τον Γ. Δακή ότι ως περιφερειάρχης δεν ασχολήθηκε με τα μεγάλα προβλήματα, υπογραμμίζοντας:
Ναι μπορεί η αυτοδιοίκηση να φέρει αποτελέσματα στην ανεργία.
Ναι μπορεί η αυτοδιοίκηση να προστατέψει τους πολίτες από τη φτώχεια.
Ναι μπορεί η αυτοδιοίκηση να ασχοληθεί με την κοινωνική πρόνοια και την υγεία των πολιτών.
Έχει αποδειχθεί ιστορικά και σε άλλες χώρες αλλά και στην πατρίδα μας ότι η ενασχόληση της αυτοδιοίκησης με τα θέματα αυτά έχει καλύτερα αποτελέσματα.
Η Περιφέρεια μας, η Δυτική Μακεδονία έχει τεράστια ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης. Έχει ανάγκη από την εφαρμογή μιας πολιτικής Σύριζα δηλαδή.
Η υψηλή ανεργία, δεν αντιμετωπίζεται αλλιώς. Χρειάζεται ισχυρή παραγωγική βάση. Χρειάζεται μέτρα ενίσχυσης της παραγωγικής βάσης.
Και η περιφέρεια και οι Δήμοι της περιοχής έχουν τη δύναμη να ασκήσουν μια τέτοια πολιτική.
Με τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης, μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της Περιφέρειας. Πόσο μάλλον αν γίνει πράξη η δική μας επιδίωξη να τριπλασιαστεί το αποδιδόμενο ποσό.
Η Περιφέρεια μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία, για τη διαμόρφωση μηχανισμού χρηματοδότησης των τοπικών επιχειρήσεων, ενίσχυσης με ρευστότητα του παραγωγικού δυναμικού. Μπορεί να καλύψει το κενό που η μνημονιακή πολιτική δημιούργησε με τη συρρίκνωση του τραπεζικού συστήματος της χώρας και το κλείσιμο της συνεταιριστικής τράπεζας της περιφέρειας. Να διαμορφώσει επίσης ένα μηχανισμό στήριξης των ενάρξεων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, ιδιαίτερα νέων αλλά και συλλογικών πρωτοβουλιών που στη φάση που διέρχεται η οικονομία της χώρας είναι αυτές που μπορεί να δώσουν απάντηση στις λαϊκές ανάγκες.
Η κυβέρνηση, για τη ΔΕΗ, έχει στην ατζέντα της το ξεπούλημά της σε ιδιώτες. Πουλάει τον ΑΔΜΗΕ, και ο κ. Δακής ενταφιάζει την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αντί να την αξιοποιήσει και να υπενθυμίσει στον αρχηγό του κόμματός του και σημερινό πρωθυπουργό, την προεκλογική του θέση, ότι τα δίκτυα δεν πωλούνται. Το ίδιο θα γίνει και με την πώληση, όχι της «μικρής» αλλά της ΚΑΛΗΣ ΔΕΗ, όπως έπρεπε να λέγετε.
Με Δακή ή Ζεμπιλιάδου στην Περιφέρεια, η πώληση της ΔΕΗ θα γίνει χωρίς να ανοίξει μύτη. Με Καρυπίδη βαδίζουμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.
Με το συνδυασμό μας στην διοίκηση της Περιφέρειας, απλά δεν θα γίνει.
Με την επιλογή του συνδυασμού μας δίνετε εντολή
-          να οργανώσουμε την αντίσταση του λαού της περιφέρειας ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και τις άλλες μνημονιακές πολιτικές
-          να ανοίξει ο δρόμος για την κυβερνητική αλλαγή στη χώρα
-          αλλάζοντας εποχή στη Δυτική Μακεδονία δίνουμε εντολή να αλλάξει εποχή και στη χώρα, να αφήσουμε πίσω μας την εποχή των μνημονίων.
Χαιρετισμός υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Θεοφύλακτου
Φίλες και Φίλοι, σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας σήμερα στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου.
Σήμερα δεν εγκαινιάζουμε μόνο τη λειτουργία του εκλογικού μας κέντρου στην Κοζάνη. Σήμερα εγκαινιάζουμε την πορεία προς την ανατροπή της υφιστάμενης ζοφερής κατάστασης στη Δυτική Μακεδονία.
Σήμερα εγκαινιάζουμε τον αγώνα μας για να δώσουμε στις 18 και στις 25 Μαΐου ένα ισχυρό και σαφές αντι-κυβερνητικό, αντι-μνημονιακό μήνυμα.
Σήμερα αλλάΖουμε εποχή.
ΑλλάΖουμε εποχή στην Π.Ε. Κοζάνης.
ΑλλάΖουμε εποχή στη Δυτική Μακεδονία.
ΑλλάΖουμε εποχή στις τακτικές, στη νοοτροπία και στις επιλογές που έφεραν την χώρα και την Δ. Μακεδονία στη σημερινή ζοφερή κατάσταση.
Με κορυφαίες δυστυχώς επιδόσεις στην ανεργία.
Με τελευταίες θέσεις στην απορροφητικότητα και αποδοτικότητα των προγραμμάτων.
Με κατασπαταλημένο τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης.
Με ανύπαρκτο σχεδιασμό για τη μεταλιγνιτική περίοδο.
Φίλες και Φίλοι, η αποδοχή της πρότασης για την υποψηφιότητά μου ήταν μονόδρομος. Η κοινωνία έχει προ πολλού φτάσει στα όριά της. Η μία μετά την άλλη οι επαγγελματικές ομάδες ασφυκτιούν. Χθες ήταν οι υπάλληλοι της ΕΡΤ, οι δημοτικοί αστυνόμοι, οι σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί. Σήμερα είναι οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι μηχανικοί, οι φαρμακοποιοί, οι συμβολαιογράφοι, αλλά και οι ταξιτζήδες, οι κομμωτές, οι έμποροι και οι παραγωγοί και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών.
Οι τράπεζες διασώζονται με τα χρήματα του έλληνα, τη στιγμή που τα νοικοκυριά δεν τα βγάζουν πέρα.
Τα εισοδήματα όλων των Ελλήνων μειώθηκαν δραματικά, ενώ η ακρίβεια αυξήθηκε δραστικά.
Η προστασία της πρώτης κατοικίας καταργήθηκε.
Οι μαφιόζικες εισπρακτικές εταιρείες δρουν ανενόχλητες και καταεξευτελίζουν και καταρρακώνουν ό, τι απέμεινε στον έλληνα πολίτη: την αξιοπρέπειά του.
Και στην Δ. Μακεδονία η μία μετά την άλλη περιοχή και ο ένας μετά τον άλλο κλάδος συρρικνώνονται.
Η ανεργία χτύπησε κόκκινο, οι νέοι μας ξενιτεύονται, το περιβάλλον υποβαθμίζεται, η ΔΕΗ διασπάται και ξεπουλιέται.
Η Δυτική Μακεδονία ερημώνει, ο πρωτογενής τομέας είναι στάσιμος, ο τουρισμός ανύπαρκτος, οι καινοτόμες επιλογές τραγικά απούσες.
Οι ευθύνες για όλα αυτά της Περιφερειακής Αρχής του κ. Δακή είναι τεράστιες.
Όχι μόνο δεν δημιούργησε περιφερειακή συνείδηση, αλλά λειτούργησε σαν μακρύ χέρι της κυβέρνησης, ώστε να περνάνε τα κυβερνητικά μέτρα στην περιοχή μας με τους λιγότερους δυνατούς κραδασμούς.
Τελευταίο και κορυφαίο παράδειγμα, αυτό του ξεπουλήματος της ΔΕΗ και η περίφημη φράση του κ. Δακή «να παγώσει το θέμα έως τις εκλογές». Ξεκάθαρη η στάση του και τεράστιες οι ευθύνες του κ. Δακή που είναι μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΝΔ.
Γιατί λοιπόν με τη στήριξη των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και γιατί με τον Θέμη Μουμουλίδη;
Με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι ο μόνος αξιόπιστος πολιτικός φορέας που μπορεί να αντισταθεί και να ανατρέψει τις κυβερνητικές, μνημονιακές καταστροφικές πολιτικές, προτείνοντας συγχρόνως ένα διέξοδο που θα σέβεται τον άνθρωπο και την κοινωνία.
Είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που μπορεί π.χ. να σταματήσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που μπορεί να σταματήσει την υποθήκευση των επόμενων γενιών στις τράπεζες, τις οποίες σώσαμε με τα δικά μας χρήματα.
Είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που μπορεί να αποτρέψει τα καταστροφικά κυβερνητικά σχέδια για τη Δ. Μακεδονία.
Με τον Θέμη Μουμουλίδη
Για την συγκροτημένη πολιτική του υπόσταση,
Για την βαθιά πολιτική του σκέψη,
Για τον δομημένο, καθαρό και πρωτότυπο λόγο του,
Για την ανανεωτική και καθαρή ματιά του στη Δ. Μακεδονία
Και κυρίως για την διάθεσή του για ανατροπή όλων των κατεστημένων λογικών. Για την διάθεσή του για δράση καινοτόμα και ουσιαστική που θα βγάλει την περιοχή μας από το τέλμα.
Φίλες και φίλοι,
Με τον άνθρωπο στο επίκεντρο
Με προτεραιότητα στις κοινωνικές πολιτικές
Με βασικούς πυλώνες της μεταλιγνιτικής περιόδου:
-          Τον πρωτογενή τομέα
-          Την ανάδειξη των πολιτιστικών και φυσικών πλεονεκτημάτων της περιοχής
-          Με προτεραιότητα την ορθή αξιοποίηση του τοπικού πόρου ανάπτυξης.
Σας καλώ να ολοκληρώσουμε όλοι μαζί την πορεία μας προς την επιτυχία στις εκλογές. Σας καλώ να ολοκληρώσουμε όλοι μαζί την πορεία προς τη νίκη.
Σας καλώ να αλλάξουμε εποχή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από ποια εποχή σε ποια θα πάμε;

Το Προφίλ μας