Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Το μπουκάλι της coca-cola

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Εσείς τι θα κάνατε αν γνωρίζατε ότι υπάρχει μια απειλή που μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει πραγματικότητα και αφορά στη ζωή χιλιάδων ανθρώπων και φυσικά είχατε κάποιο ρόλο στην υπόθεση αυτή; Αρνηση, αδιαφορία, συγκάλυψη ή ανοιχτή επικοινωνία, θα ήταν το μοντέλο που θα ακολουθούσατε;
Δείτε, λοιπόν, τι συνέβη με την περίπτωση των μπουκαλιών της coca-cola και του Nestea. Χριστουγεννιάτικα ένα site και μια εφημερίδα, από αυτά που ανήκουν στο λεγόμενο «κίτρινο τύπο», παρέλαβαν ένα πακέτο με ένα μπουκάλι του αναψυκτικού κι ένα βίντεο μέσα σε στικάκι, στο οποίο εξηγούνταν πως μπορούν να εμποτιστούν τα μπουκάλια των αναψυκτικών με υδροχλωρικό οξύ, χωρίς να το καταλάβει κανείς.
Ημερομηνία έναρξης της πιθανής τρομοκρατικής ενέργειας έθεταν οι εμπνευστές της την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου και για 10 μέρες, με στόχο να προκαλέσουν κάποιου είδους εμπάργκο γύρω από την πώληση των συγκεκριμένων αναψυκτικών.
Αμέσως μετά η εταιρεία προχώρησε σε άμεση ανάκληση των συγκεκριμένων προϊόντων, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. και ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων εξέδωσαν ανακοινώσεις ως όφειλαν. Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι το θέμα θα λάβει μεγάλες διαστάσεις, λόγω του εύρους πώλησης των συγκεκριμένων προϊόντων, σχεδόν κανείς δεν πήρε χαμπάρι τίποτα, αφού το θέμα πέρασε στα ψιλά.
Για να καταλήξουμε και πάλι στο ότι το θέμα δεν είναι τι συμβαίνει πραγματικά, αλλά το τι θα μεταφέρουν στο κοινό τα μέσα ότι συνέβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας