Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Μια «κίτρινη»ματιά στον κόσμο

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
«Για να ρίξουμε τώρα μια ματιά στον κόσμο: Η κρυφή αγάπη του Γάλλου προέδρου. Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο Μίκαελ Σουμάχερ. Μόνος σε επίσημη εκδήλωση ο Αμερικανός πρόεδρος, φήμες για διαζύγιο με τη Μισέλ. Τι φόρεσαν οι διεθνείς αστέρες στις Χρυσές Σφαίρες»…
Eχετε παρατηρήσει ότι οι διεθνείς ειδήσεις, έτσι όπως τις αντιλαμβάνονται τα μέσα ενημέρωσης, επικεντρώνονται κυρίως σε κουτσομπολικού περιεχομένου πληροφορίες; Τίποτα για τα πραγματικά θέματα, για τα ουσιαστικά ζητήματα.

Γιατί; Προφανώς γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να αναπαράγεις από το Παρίσι τις περιπέτειες ενός προέδρου από το να μπεις στη διαδικασία να ψάξεις για δυσκολότερα θέματα. Εξάλλου, η αναμετάδοση ειδήσεων δεν απαιτεί καθόλου πόρους. Eνα skype και γίνεται μια χαρά η δουλειά.
Eπειτα, είναι γνωστό ότι σεξ και δράμα και μάλιστα γνωστών και επιφανών πουλούν πολύ και θα συνεχίσουν να πουλούν και στο μέλλον. Οπότε, γιατί να ψάξεις να βρεις κάτι που θα ενδιαφέρει, όταν αυτά έρχονται στα χέρια σου και μάλιστα χωρίς να ζοριστείς και πολύ;
Η σχέση μας, λοιπόν, με τον κόσμο περιορίζεται στα σκάνδαλα και στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Αν την αφήσουμε να την καθορίσουν τα μέσα ενημέρωσης. Γιατί αν αναζητήσουμε κι άλλες πηγές, είναι σίγουρο ότι θα βρούμε πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας