Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Κορυφαία εκδήλωση φωτισμού και ενότητας ο αγιασμός των υδάτων της λίμνης Πολυφύτου


Kορυφαία εκδήλωση αγιασμού της κτίσης, φωτισμού του λαού, αφύπνισης και ενότητάς του αποτελεί ο κατ’ έτος Αγιασμός των υδάτων της λίμνης Αλιάκμονα-Πολυφύτου, την ημέρα των Θεοφανείων-Φώτων στις 6 Ιανουαρίου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο.  
Οι εμπνευστές και συνάμα συν-διοργανωτές της εκδήλωσης (η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης και ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού) παρέχουν στα πρόσωπα και στις τοπικές κοινωνίες την ευκαιρία για το φωτισμό και την αναβάπτισή τους, με την παραπέρα ενθάρρυνσή τους στην ανακάλυψη και την ενεργοποίηση της γνήσιας ταυτότητάς τους για το κατόρθωμα της ενότητας και της αλληλοπεριχώρησης.  

Τον Αγιασμό των υδάτων φέτος (6-1-2014) στη μεγάλη λίμνη Αλιάκμονα-Πολυφύτου, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης κ. Γιάννη Σόκουτη, του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού κ. Βασίλη Κωνσταντόπουλου, του Δημοτικού Συμβουλίου και πολλού λαού.

Παρά την επιθυμία μας να ανταποκριθούμε ως Εφημέριος και ως Ιερός Ναός στη διπλή πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου και του Δημάρχου για να   συμμετάσχουμε στον Αγιασμό, δεν το κατορθώσαμε, αφού ο Αγιασμός στον Ιερό μας Ναό (Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού) και ο χρόνος των εκδηλώσεων που ακολουθούν τον Αγιασμό, δεν μας το επέτρεψαν.

Φως εκ φωτός, έλαμψε τω κόσμω Χριστός ο Θεός ημών, ο επιφανείς Θεός, τούτον λαοί προσκυνήσωμεν. (Στιχηρό των Αίνων, 6 Ιανουαρίου).

Καλό φωτισμό, συνοδίτες.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
6-1-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας