Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Κουκουλόπουλος: Να κατατεθεί τροπολογία για το 25ευρω

Την άμεση αναστολή του μέτρου των 25 ευρώ για νοσήλια, ζήτησε μιλώντας στο Real fm, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.
«Θα πρέπει να συμφωνήσουμε στην κυβέρνηση, σε ποια φάση ακριβώς είμαστε. Όταν μιλάμε για πλεόνασμα, το οποίο είναι πραγματικό, από την ώρα που έχουμε πάει εξαιρετικά καλά στους δημοσιονομικούς στόχους, πρέπει να μας χαρακτηρίζει μια ηρεμία και μια συνέπεια σε αυτό που κάνουμε», σχολίασε αρχικά μεταξύ άλλων ο κ. Κουκουλόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε «δύσκολη άσκηση», το πρωτογενές πλεόνασμα:

«Έχουμε μια πολύ δύσκολη άσκηση. Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη άσκηση, από που ξεκινάει κανείς όταν έχει ένα πλεόνασμα, τα 2/3 που μπορεί να τα κατανέμει».
«Το θέμα που βάζουμε είναι καθαρά θέμα πολιτικής λειτουργίας και δεν αφορά εντυπώσεις. Όσον αφορά το 25εύρω, ακόμα και αυτοί που συμφωνούν με αυτό, έχουν μείνει άναυδοι από το γεγονός ότι η υπουργική απόφαση, δεν εξαιρούσε με σαφήνεια μια σειρά ασθενειών, όπως είναι οι νεφροπαθείς και οι καρκινοπαθείς», σχολίασε ακόμα και πρόσθεσε:
«Πιστεύω ότι άμεσα με τροπολογία μέσα στην εβδομάδα, πρέπει να ανασταλεί η εφαρμογή αυτού του μέτρου και ότι μέτρο εφαρμοστεί πρέπει να κατέβει στοχευμένα και ολοκληρωμένα γιατί σε αυτή τη φάση είμαστε».
paraskhnio.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτήν την έκφραση "πρέπει να" την έχει σαν ψωμοτύρι. Γιατί την επαναλαμβάνει συνεχώς;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ είπε...

Οταν ολοι μαζύ ψήφισαν τον νόμο και ήξεραν οτι θα εφαρμοστεί απο 1/1/2014, δεν φανταζόταν οτι θα υπήρχε αυτή η αντίδραση απο τον κόσμο, και οτι θα είχαν αναστατωθεί όλοι τους? τώρα θέλει ο καθένας ξεχωριστά να κάνει τον καλό και δήθεν οτι ενδιαφέρονται για τον Λαό? Αυτό που θέλω προσωπικά να εκφράσω είναι¨, το βλέπω παράλογο να πληρώνει ο πολίτης το 25ευρω στο Νοσοκομείο για την κάθε εισαγωγή του, όταν ολα τα χρόνια που εργάζεται, γίνεται αυτομάτως η παρακράτηση απο τον μισθό του, ενα ποσοστό για την υγειονομική περίθαλψη. Πότε αυτό θα το αξιοποιήσει ο πολίτης και θα το έχει, οταν στην ανάγκη για την υγεία του θα τρέχει στα εξωτερικά ιατρεία, και απο νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να βρεί γιατρούς ειδικοτήτων, και την μία να μην βρίσκει γιατρό , την άλλη νά μην βρίσκει εφημερεύων νοσοκομείο,την τρίτη να μην βρίσκει κρεββάτι στην μονάδα και την τετέρτη να μήν έχει μία στην τσέπη του, διότι δεν του φθάνουν με τίποτα, υστερα απο τις περικοπές που του έγιναν, και την ανεργεία που του δέρνει.Οι προτάσεις μου έγιναν πρίν απο πολλά χρόνια με την έναρξη του ΕΣΥ, 1. πρόσβαση στην υγεία δωρεάν σε όλους.2. Παρακρήτηση για την υγεία το υψηλότερο τίμημα σε ποσοστό και οχι για την εφορία.3. Επιβολή σε εμεσο φόρο στα τσιγάρα και το ποσοστό του φόρου να πηγαίνει στο ταμείο για την υγεία και οχι να χρησιμοποιείται σε άλλους τομείς.4. Εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και οχι μεσοβέζικα πράγματα. Εφαρμόζεται ο νόμος στην Τουρκία, στην Αλβανία και σε ολες τις Ευρωπαικές χώρες, γιατί οχι και στην Ελλάδα? 5. Κατεβέστε τον ειδικό φόρο στα καύσιμα, διότι το κρύο φέρνει την γρίππη, φέρνει την αρρώστια, φέρνει τον πυρετό κ.ο.κ. Κάντε επι τέλους κάτι σωστό, δίκαιο και αποτελεσματικό και μήν μας κοροιδεύετε οτι δήθεν προσπαθείτε ολοι σας για τον λαό?Αυτά σε απάντηση κ. Κουκουλόπουλε.

Το Προφίλ μας