Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Προχωρά η επέκταση της τηλεθέρμανσης σε Κρόκο-Δρέπανο!

του Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ πρόκειται να έρθει, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» η προγραμματική σύμβαση της Επιχείρησης με την ΑΝΚΟ για τις μελέτες που θα προβλέπουν το τεράστιο έργο της επέκτασης της τηλεθέρμανσης τόσο στον Κρόκο, όσο και στο Δρέπανο! Εάν δεν αλλάξει κάτι στον αρχικό προγραμματισμό, τότε η πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νούλα Τουμπουλίδου θα φέρει το θέμα προς έγκριση στο Δ.Σ. της Παρασκευής και λογικά η σύμβαση θα εγκριθεί, ώστε να έρθει στη συνέχεια προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης.



Το θέμα για το μεγάλο αυτό έργο σε Κρόκο και Δρέπανο έφερε στη δημοσιότητα πριν από μερικές ημέρες ο «Πρωινός Λόγος», σημειώνοντας πως ήδη οι συζητήσεις της ΔΕΥΑΚ με τα στελέχη της ΑΝΚΟ βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ως προς την εκπόνηση και το κόστος των μελετών, οι οποίες αναμένεται να έχουν συνολικό προϋπολογισμό περίπου 450.000 ευρώ!
Οι εκτιμήσεις της ΔΕΥΑΚ είναι πως εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και επιτευχθεί τελική συμφωνία με την ΑΝΚΟ, τότε το θέμα θα έρθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης ακόμη και μέσα στο φθινόπωρο, ώστε στα μέσα του 2014 να είναι έτοιμες και οι ίδιες οι μελέτες!
Φυσικά, από εκεί και πέρα το μείζον και κρίσιμο ζήτημα είναι να ενταχθεί το μεγάλο αυτό έργο της τηλεθέρμανσης σε Κρόκο και Δρέπανο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και συγκεκριμένα στο επόμενο ΕΣΠΑ, 2014-2017, το οποίο λογικά θα «ανοίξει» το 2015. Και στο Δήμο Κοζάνης και στη ΔΕΥΑΚ θέλουν να είναι σε πλήρη ετοιμότητα με τις δυο μελέτες, ώστε να εντάξουν το εν λόγω έργο αμέσως, σημειώνοντας πως το νέο ΕΣΠΑ θα εστιάσει σε έργα καινοτομίας και περιβαλλοντικών συνθηκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας