Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ο Γλέζος, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πειστικές απαντήσεις…

του Παναγιώτη Πλιάτσιου, «Πρωινός Λόγος», 30/10/2013
Η προχθεσινή συνέντευξη του Μανώλη Γλέζου στον ΒΗΜΑ Fm αποτέλεσε μια ακόμη πολύ καλή αφορμή για να σχολιαστεί η πειστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την υλοποίηση των προτάσεων και των διακηρυγμένων θέσεων που έχει, ειδικά στον κρίσιμο τομέα της οικονομίας. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, ο Γλέζος είπε πως
«Διότι υπάρχουν σημεία που δεν έχουν ξεκαθαριστεί. Και ορρωδώ να πω ότι στον κόσμο που με ρωτάει πού θα βρούμε τα λεφτά, ότι η απάντησή μας δεν είναι πειστική.  Δεν είναι. Πρέπει να είναι πιο πειστική.
Και έχω κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και τώρα γράφω και είναι στο τέλος ένα βιβλίο που θα λέγεται «Η Έξοδος», εννοώ από την κρίση».
Και η αλήθεια είναι πως πάντα, ακόμη και σε εκπομπές τοπικών τηλεοπτικών σταθμών, τα (ικανά κατά τα λοιπά) στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν πάντα «ζορίζονται» να απαντήσουν στη συγκεκριμένη ερώτηση. Το γενικό και αόριστο «θα φορολογήσουμε τους πλούσιους» ή «θα καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή» δεν αρκούν και, ασφαλώς, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μια πειστική απάντηση. Ασφαλώς, λοιπόν, ο Μανώλης Γλέζος γνωρίζει και εκείνος καλά το συγκεκριμένο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Και το εξωτερίκευσε, έχοντας, φυσικά, και άλλα κίνητρα που σχετίζονται και με τις εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες στην Κουμουνδούρου.
Και, μέχρι να γράψει και το τέλος του βιβλίου του, για την έξοδο από την κρίση, ο Μανώλης Γλέζος καλό θα είναι να παραδεχθεί και εκείνος πως σήμερα, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει (;) να ζητά εκλογές, ακόμη ίσως έχει να διανύσει πολύ δρόμο ώστε να παρουσιάσει και την άλλη, διαφορετική και, κυρίως, πειστική λύση, σε σχέση με την (προβληματική) ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. Κάτι που, δυστυχώς, για τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν προς το παρόν να αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι έλληνες πολίτες, σύμφωνα πάντα και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μανώλης Γλεζος κατέβασε τη Γερμανική σημαία και σήκωσε την Ελληνική. Όχι όπως μερικοί που ήταν προδότες και όπως άλλοι που στη σημερινή εποχή παρέδωσαν την Ελλάδα σε οικονομική κατοχή.Εξάλλου, το ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ άλλος το είπε,έτσι για να μην ξεχνάμε.Οσο για τις δημοσκοπήσεις ,άλλοι ανησυχούν πως δεν θα εκλέξουν ευρωβουλευτή.Αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια το Μάη έχουμε εκλογές!

Το Προφίλ μας