Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Πίστευε και μη ερεύνα

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Με το πίστευε και μη ερεύνα οι «ψεκασμοί» πήραν διαστάσεις και οι δήθεν βιασμοί που αναφέρονταν σε όλη την Ελλάδα, πριμοδότησαν τη «Χρυσή Αυγή». Αφού το έγραψε το ίντερνετ, έτσι θα είναι, έλεγαν οι περισσότεροι. Ξέρετε, η γνωστή ρήση «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά», αποτελεί για πολλούς κανόνα ζωής. Οπότε, γιατί να το ψάξουμε;
Ετσι έγινε και προχθές Σάββατο, ημέρα συλλήψεων μελών της Χ.Α., όταν άρχισε να κάνει το γύρο του διαδικτύου η είδηση ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Βούτυρο στο ψωμί όσων πάντοτε δήθεν ψάχνουν τη σκοτεινή αλήθεια πίσω από την είδηση, των ίδιων, μάλλον, που λίγες μέρες πριν έβλεπαν πραξικόπημα στρατιωτικών.

Φυσικά επρόκειτο για μια παλιά είδηση που αλιεύτηκε από τα αρχιπέλαγος του διαδικτύου και πλασαρίστηκε για φρέσκια, πιθανότατα από την ηλιθιότητα κάποιου συντάκτη. Απλά δεν έκανε κανείς από εκείνους που έβγαλαν αρχικά την είδηση, αλλά και όλους όσοι με ταχύτητα ανέμου την αναπαρήγαγαν, τον κόπο να ζητήσει συγνώμη απο το για άλλη μια φορά παραπλανηθέν κοινό.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα ακούσετε μια ιστορία που την είπε η κουμπάρα της ξαδέλφης του ανηψιού του συμπέθερου της θείας Κατίνας ή γενικώς και αορίστως κάποιος στο ίντερνετ, γελάστε και μη το παίρνετε στα σοβαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας