Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Γιατροί χωρίς σύνορα: η ομάδα face to face στην Κοζάνη

Η ομάδα Face to Face επισκέπτεται την Κοζάνη από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης γύρω από το έργο και τη δράση της. Η ομάδα που έχει επισκεφτεί στο παρελθόν την Κοζάνη μαζί με άλλες περιοχές της Ελλάδας γνωρίζοντας θερμή υποδοχή και ανταπόκριση, θα βρίσκεται καθημερινά σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Η υπεύθυνη της ομάδας F2F των ΓΧΣ, Όλγα Καϊμάρα, αναφέρει «Η τοπική κοινωνία της Κοζάνης έχει αποδείξει την ευαισθησία και την υποστήριξη της ανθρωπιστικής δράσης που σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία υπενθυμίζοντας ότι παρά τις δικές μας δοκιμασίες δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ανθρώπους που δεν έχουν επιλογή παρά μόνο μεταξύ ζωής και θανάτου».
Στόχος της δράσης αυτής είναι τα μέλη της ομάδας να επικοινωνήσουν με τους κατοίκους της πόλης, να μοιραστούν μαζί τους εμπειρίες και απόψεις και να ζητήσουν την υποστήριξή τους που αποτελεί βασική προϋπόθεση για να συνεχίσει το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα προσφέροντας ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά σε διάφορα σημεία του πλανήτη.
Η οργάνωση ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1971, ενώ σήμερα αποτελεί ένα παγκόσμιο κίνημα, με τμήματα σε περισσότερες από 19 χώρες και με ένα διεθνές γραφείο στη Γενεύη τη Ελβετίας. Πρόκειται για μια οργάνωση ανεξάρτητη και αυτοδιοικούμενη,  οι δράσεις της οποίας διέπονται από την ιατρική ηθική και τις αρχές της ουδετερότητας και της αμεροληψίας. Το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα υλοποιείται από χιλιάδες επαγγελματίες από το χώρο της υγείας, καθώς και τεχνικό και διοικητικό προσωπικό που διαχειρίζεται προγράμματα σε 65 χώρες σε όλο τον κόσμο. Μέρος της τεράστιας αυτής προσπάθειας είναι και το Ελληνικό Τμήμα ως ένα από τα 19 τμήματα της οργάνωσης παγκοσμίως.
Η δράση της γίνεται πράξη χάρη στην αδιάλειπτη ηθική και οικονομική υποστήριξη της παγκόσμιας και ελληνικής κοινωνίας που μας βοηθά να συνεχίσουμε να προστατεύουμε ανθρώπινες ζωές σε πολλές γωνιές του πλανήτη. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη δράση και τα αποτελέσματα της αποτελεί βασικό κρίκο της ανθρώπινης αυτής αλυσίδας που κατορθώνει να απαλύνει τον πόνο και να δίνει καθημερινά ελπίδα για ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας