Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ανοικτή επιστολή προς τους μαθητές του ΓΕΛ Σερβίων από την Δ/ντρια Αθανασία Κουρελή


Σέρβια, 8-10-2011

Αγαπητοί μου μαθητές,

Οφείλω να σας συγχαρώ όλους - ειδικότερα συγχαίρω τον εκπρόσωπό σας Τριανταφυλλίδη Κωνσταντίνο με τον οποίο συνομιλώ - για την ευγενική σας συμπεριφορά, την κατανόησή σας και για την ασφαλή μέχρι τώρα επικοινωνία μας, δείχνοντας εμπιστοσύνη  στο πρόσωπό μου, ως Διευθύντρια του σχολείου σας, παρά την απόφασή σας να είναι σε κατάσταση κατάληψης το σχολείο, εσείς από μέσα κι εμείς απέξω. Ωστόσο ευχαριστώ που μου επιτρέπετε την είσοδο  στο Γραφείο για την διεκπεραίωση εργασιών αλλά και  την επίσκεψή μου στις αίθουσες και στους χώρους του σχολείου, βλέποντας πως δεν υπάρχουν φθορές, μέχρι τώρα, της δημόσιας περιουσίας.


Χθες το βράδυ 7-10-2011 επισκέφτηκα το σχολείο στις 23.00 μ.μ. περίπου και σας ζήτησα να μου ανοίξετε για να κλείσω το αυτόματο κουδούνι λόγω του Σαββατοκύριακου, πράγμα που έγινε. Μόλις σάς αντίκρισα ένιωσα τόσο άνετα μαζί σας, υποθέτω το ίδιο κι εσείς.

 Η ατμόσφαιρα του σχολείου ήταν τόσο ζεστή, φιλική και φωτεινή. Το σχολείο είχε γιορτή, όχι κατάληψη! Οι φωνές των μαθητών για τα γκολ της Εθνικής μας ομάδας, οι μαθητές που άνοιξαν το διακόπτη του ρεύματος για να μπω στο γραφείο, η νίκη του ΓΕΛ Σερβίων στον αγώνα, το κρεβάτι του Κώστα που είχα δει το πρωί, τα παιδιά που έπαιζαν σε μία άλλη αίθουσα…με έκαναν να σκεφτώ πως το σχολείο λειτουργεί σαν ένα Πνευματικό Κέντρο έξω από την τυπική εκπαίδευση και μάλιστα πως έγινε ένας χώρος έκφρασης και διαμαρτυρίας, ένας χώρος στον οποίο αναλάβατε μόνοι σας ρόλους και υπευθυνότητες, χωριστήκατε σε ομάδες, μοιράσατε εργασίες, κατασκευάσατε νόημα ζωής.

Σας καλώ να κάνετε την υπέρβαση! Κάντε το σχολείο γιορτή, δημιουργήστε ομίλους, εκφραστείτε χωρίς να παραβλέπετε και την εκπαιδευτική διαδικασία και τη μάθηση εκείνη που θα σας οδηγήσει στις επιστημονικές/επαγγελματικές σας επιλογές.

Επιλέξτε να επανέλθει το σχολείο στους γνωστούς πρωινούς ρυθμούς, με τα μαθήματά σας, το χρόνο που απαιτείται να διαθέσετε, ώστε να μην περιοριστεί ο χρόνος των εκδρομών σας ή και της ξεκούρασής σας ακόμη.

Επιλέξτε να διαμαρτυρηθείτε με άλλους ειρηνικούς τρόπους που το ίδιο το σχολείο σάς έχει διδάξει, «έχετε τα πινέλα, έχετε τα χρώματα ζωγραφίστε…σχεδιάστε…το σχολείο του μέλλοντος και κάντε το πράξη, όταν εσείς θα είστε στη θέση τη δική μας σε λίγα χρόνια και θα είστε εσείς οι φάροι της νέας γενιάς.
 

Η Διευθύντρια του ΓΕΛ Σερβίων
Κουρελή Αθανασία

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Τι να πει κανεις....?

Ανώνυμος είπε...

Kala xronografima katalipsis kai apo Diey8idria proti fora vlepo, To sxolio episis giorti en ora katalipsis pali proti fora to akouo. Kiria KOureli giati ginate ka8igitria? Apo oti vlepo exete perisoteri klisi stin skino8esia para sto filologiko. Mpravo sta pedia gia ton agona tous, tora prepi na eda8oune oi kinitopiiseis tous, Biblia dien iparxoune, ka8igites to idio, ti allo exi apominei? mono to ktirio, kai to fadazma tou proin isobiou Servioti proestamenou!!!


Pedia, kratate gera, na xerete pos oi perissoteroi ka8igites sas den 8eloune katalipsi dioti komatika anikoune sto Mpatsok, 8a prepi omos to dikeo kartos na min tous plironi en ora katalipsis gia na arxisoune kai aytoi na topo8etoude episimos.


YG: Kala pou sidaxtike to sigekrimeno arthro kai ma8ame pos diey8idria einai i K. Koureli. Omos gia ali mia fora K Koureli epilexate la8os meso na apey8in8ite stin Neolea, dixnodas fanera pos areskeste protistos sta anonima Blogs, kai kata deytero logo erototropite me ena blog pou anikei sto Pa-sok.

''omios ston omio kai i ........ sta laxana''

Ανώνυμος είπε...

Αθανασία ξεκινά να παίζεις τον Λύσανδρο και θα δεις ποτε θα τελιοση η κατάληψη..χαχαχα, παμε ρε παιδια αλλά κρίμα που το ΠΑΣΟΚ και κάθε ΠΑΣΟΚ δεν θα μας βοηθήσουν, μας πουλάνε την Παιδεία...

Ανώνυμος είπε...

ainte ainte.....

Ανώνυμος είπε...

Paidagwgika aparadekto!

Ανώνυμος είπε...

opoa proanaferate sthn katalhpsh zoume san syntaxiouxei dixos to kathimerino stress ton mathimaton, thn ommh kai epanalamvanomenh kathimerikotika. koinonhkopoioumaste , apeleutheronomaste kai droume san mia mikrh koinonia. tha hmoun xaroumenos an osa mas mathene h katalhpsh mas mathene to sxoleio se ena xrono. giati to sxoleio ths zwhs polles fores mas odhgei sto dromo ths epityxia eno to panepistimio ena xarth pou mono tou den exei kamia apolytws axia.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά διευθύντρια μας απευθύνεται τόσο ωραία. Μπράβο σας κυρία.
Μία μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Σερβίων

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ai-vreS είπε...

Αν το δικό σου σχόλιο είναι αυτό που βρίζει εμάς και το ιστολόγιο, όχι. Δεν θα το βάλουμε.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Oxi file mou, to diko sxolio anaferete ston **** apo tin tolmi kai goitia pou einai megalos **** , giati den to bazete?

ai-vreS είπε...

Και ακόμη αναρωτιέσαι γιατί δεν μπήκε;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητη μαθήτρια στις 9.54, κάποιο ίδιον όφελος θα έχει αυτή η κυρία και μια χαρα σας χρησιμοποιεί.

Ανώνυμος είπε...

για δημαρχος θα βαλει;

Ανώνυμος είπε...

Οχι, δεν εχω σκέψεις για δημαρχος. Με το μήνυμά αυτό θέλω να αναδείξω τον αγώνα των μαθητών και παράλληλα να επανέλθει η ηρεμία και η τάξη στο σχολικό συγκρότημα. Για να αρχίσουν τα μαθήματα και να παρέχεται η γνώση στα παιδιά, που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας.

Ανώνυμος είπε...

Για κάτι όμως έχει....!!

Ανώνυμος είπε...

Λογική σωστή. Κίνηση σωστή. Και αξίζει να σχολιαστεί. Ωστόσο,και μια επισήμανση: Όταν σε μια χωρα φτανουμε στο σημειο η διευθυντρια ενος σχολειου να...ευχαριστει τους (όποιους) μαθητές που της επετρεψαν να μπει στο σχολειο, τότε καταλαβαινει κανεις πως στη χωρα υπαρχει μια διαρκής κριση. Και οχι μονο οικονομικη...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κρίση αξιών, κύριε.
Και εσένα σε αρέσει να κάνεις ρεπορτάζ και να καταπιάνεσαι απο τα στραβά και να γίνεσαι επίκαιρος.
Πέστο, οτι δημοσιογραφείς μόνο στα στραβά και ανάποδα της περιοχής.

Ανώνυμος είπε...

ο "κυριος" π.π κλασικα ανακαλυψε οτι η κριση της χωρας εχει να κανει με τις καταληψεις. Με την καταφορη παραβιαση του συνταγματος απ τον συνταγματολογο που γινεται καθημερινα, και την κινεζοποιηση της χωρας δεν ασχολειται.. μαλλον αυτος δεν εχει μειωση μισθου με το να ρουφιανευει ολη μερα, κανει καλα τη δουλεια του, αξιολογειται αριστα.. Ας στειλουμε λοιπον τους μπατσους να σπασουν στο ξυλο τους καταληψιες που φταινε για την καταντια της χωρας να του κανουμε το χατηρι και αυτον και τους ομοιους του δοσιλογους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος δοσίλογος από εσένα 2:50
Η μάλλον Δέν είσαι δοσίλογος είσαι απλά ΑΝΟΗΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω για τα επιχειρηματα σου κυριε "ανωνυμε" αι-βρες, με επεισες

Ανώνυμος είπε...

η κριση αξιων ειναι στο οτι οι μαθητες δεν ξερουν να σεβονται το σχολειο μαλλον κατα τον κ. π.π. Για το ποιος φταει για το κωλοσχολειο αυτο ΚΟΥΒΕΝΤΑ.. Γι' αυτο και η κυβερνηση προωθει αλλες αξιες οπως ΥΠΑΚΟΗ, ΥΠΟΤΑΓΗ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΡΟΥΦΙΑΝΕΜΑ. (Κανα σχολιο για τα αιτηματα των καταληψεων... ΜΠΑΑΑ! - οι αλητες θελουν να χασουν μαθημα...)

Ανώνυμος είπε...

Ama 8eli o ma8itis na xasi 10 fores ma8ima, o ka8igitis 8eli 1000 fores, alla ipame as kopsi to kratos to mis8o idietera stis apergies na doume poi pseytokoultourgiarides ka8igites 8a o8oune ta pedia na kanoune katalipsi.


Pedia kratate gera, den exete biblia den iparxi pio xirotero pragma apo ayto, kai ftiste olous osous filareskode stin iparxousa politiki tou Mpatsok.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ

ΤΟ ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ;

Αγαπητή κυρία διευθύντρια
Μου άρεσε η ανοιχτή επιστολή σας προς τους μαθητές σου
Ξέχασες όμως ότι εδώ είναι Λύκειο. Δεν είναι μικρά παιδιά του Γυμνασίου.
Αυτά τα παιδιά αύριο θα είναι εκείνα τα παιδιά που θα σηκώσουν στις πλάτες τους το βάρος αυτής της κοινωνίας που ολοένα και περισσότερο τους σφίγγει τον λαιμό και τους οδηγεί στον χαμό.
Μην προσπαθείς και εσύ να γίνεις άνθρωπος του συστήματος που οδηγεί τα παιδιά στην υποτέλεια.
Άσε τα παιδιά να βρουν τον δρόμο τους και να είσαι σίγουρη πως αυτά ξέρουν πως.
Μην περιχαρακώνεις τα παιδιά στο πλαίσιο που προκαθορίζει η άρχουσα τάξη.
Μάθε τα παιδιά να αγωνίζονται να διεκδικούν μέσα από την οπτική γωνία που αυτά γνωρίζουν.
Αν τα παιδιά κάνουν αυτά που πιστεύουμε εμείς τότε δεν θα ήταν αυτοί οι ίδιοι, αλλά θα ήμασταν εμείς.
Τότε πιο θα ήταν το νόημα της εξέλιξης;
Πιο θα ήταν το νόημα της ύπαρξης τους;
Εμείς οι μεγαλύτερη πρέπει να συμβάλουμε προς τη αυτοκαταστροφή τους;
Παιδιά τραβάτε μπροστά και να διεκδικείται.
Με γνώμονα όμως το κοινό συμφέρον.
Το συμφέρον όλων των μαθητών.

Ανώνυμος είπε...

3:52 μ.μ. Είσαι ούρδα ανάλατη!..
Ποιός σου είπε ότι στις απεργίες Δεν κρατούνται οι μισθοί???..ή μάλλον ποιός σου είπε ότι οι απεργοί πληρώνονται όταν κάνουν απεργία???..
Φαίνεται ότι ΔΕΝ εργάζεσαι, και άν εργάζεσαι ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙΣ όταν οι συνάδελφοί σου δίνουν το μεροκάματό τους για να διεκδικήσουν δικαιώματα τα οποία απολαμβάνεις όταν κερδηθούν!!!..
Είσαι Ρουφιάνος, Δοσίλογος, Εφιάλτης στις διεκδηκήσεις και στα όνειρα των νέων και των εργαζομένων όπου γης, ΔΕΝ είσαι συνάδελφος ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!.. σκουλήκι είσαι και πρέπει τέτοια σκουλήκια να τα Τσαλαπατούν οι ΆΝΘΡΩΠΟΙ που διεκδικούν!!.. σίγουρα είσαι από αυτούς, που αυτόματα αντιδρούν,(κοινωνικός αυτοματισμός- καινούργιος όρος του πασόκ), όταν ακούν για απεργία και τότε μόνο τότε θέλουν να πάνε να δουλέψουν!... είστε για φτύσιμο και θάψιμο, και το κεφάλι έξω για να βλέπετε παληκάρια και κοπέλες να αγωνίζονται ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ που τη μαυρίσατε ώώ εσείς σάλιαγκες!!!...

Ανώνυμος είπε...

Kάποιοι αδυνατουν να καταλαβουν ακομη και μια απλη σκεψη. Εκτος εαν δεν θελουν να καταλαβουν...

Π.Π.


Υ.Γ. Περι μισθων στον ιδιωτικο τομεα και ειδικα στα ΜΜΕ ας μη μιλησουμε καλυτερα...

Ανώνυμος είπε...

Απλη σκεψη που μοιαζει εντελως τυχαια με τις σκεψεις των "δημοσιογραφων" του μεγκα, του σκαι, των μανδραβεληδων κλπ

http://www.youtube.com/watch?v=DObU0b_yij4&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Oso diabaza thn anoikth epistolh skeftomoun xilia bravo pou toso anoikta mia dieu8untria anagnwrizei oti ta paidia den xrhsimopoioun thn katalhpsh gia na "dialusoun to sumpan" alla, me sebasmo sto sxoleio (estw kai an pia auto shmainei mono to kthrio)DIEKDIKOUN auta pou eprepe na htan autonohta.

To pio shmantiko omws sto arxiko keimeno (kai lupamai pou kapoioi den to blepoun) einai to kalesma sthn MA8HSH. Se auth pou proseferei h zwh ( sthn prokeimenh periptwsh h katalhpsh) alla kai se auth pou prepei olh na paroume apo to sxoleio... thn genikh, thn eidikh, thn istoria , ta ma8hmatika klp klp....pou oloi ta xreiazomaste kai 8a ta broume mprosta mas.

Hmoun kai egw kapote se auto to sxoleio kai den 8a mporousa pote tote na dianoh8w oti oi ka8hghtes mou 8a eixan 8arros gia mia toso anoikth epikoinwnia. Auto kai mono einai paradeigma gia mimhsh.

Ανώνυμος είπε...

συνεχίζουμε κανονικά τους αγώνες μας και την τρίτη 11 οκτωβρίου..

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

''To pio shmantiko omws sto arxiko keimeno (kai lupamai pou kapoioi den to blepoun) einai to kalesma sthn MA8HSH.''

Gia pio kalesma ma8isis milate kai anafereste, kai an telika einai kalesma me pia biblia 8a gini i ma8isi?

Pedia sinexiste dinamika, oso koufo kai an sas akougete ena apo ta megalitera Prasina kastra ka8igiton itan kai einai to Likio Servion, Epi ton imeron mou gia paradigma exo gnostous mou filous pou bgalane apolitirio 20 para, kai ayto giatoi oi paterades tous itane me tous ka8igites stin Mpatokiki sxoli. Xerete pio itane to apotelesma? Telika ego kai ola ta alla pedia perasame me to proto sta Ellinika AEI kai aytoi pou tous fouskonane tous ba8mous trexoune akoma se Italies kai Boulgaries na paroune ptixio, Gia ayton ton logo den tous aresi i Katalipsi pou ginete.

Sinexiste pedia, diekdikiste ayta pou sas anikoune kai den einai polla, einai ta aytonoita, diladi i Ma8isis kai i Dorean pedia, ola ta alla parteta kai petaxteta stin toualeta pou sas lene.

Ανώνυμος είπε...

7:47
Είσαι πολύ εύπιστος και κυρίως πολύ κουτσομπόλης.
Να σε χαίρεται η μάνα σου.

Ανώνυμος είπε...

Sto idio sxoleio , kai panw katw me tous idious ka8hghtes , uphr3an kai paidia me apoluthrio 20 para...ellhnika AEI...metaptuxiaka klp klp...as mhn ta isopedwnoume ola.

to 8ema omws den einai auto. Kaneis den arneitai oti ta biblia einai aparaithta kai oti auth h katastash einai ntroph. Den mporoume na meinoume omws sto kra3imo... Den 8a pame pou8ena etsi...

Einai mhpws to ellhniko panepisthmio kalutero? Akomh kai pou eixame biblia ....na sxoliasw thn poiothta tous? Thn episthmh mou omws thn spoudasa... mesa apo xeirografes shmeiwseis polles fores...alla thn spoudasa.

Auto einai gia mena to kalesma sthn ma8hsh... Na 8umomaste panta oti den stamatame na diekdikoume ta autonohta... alla den 8usiazoume kai to mellon mas.. Kai aloimono an pistepsoume oti den pernaei kai apo to xeri mas.

Ανώνυμος είπε...

sigkini8hka......

Το Προφίλ μας