Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

«Όχι στη λήθη, είναι παραμύθι»

Συνενοχή είναι επίσης η λήθη. Παλιά, λίγο μετά τη χούντα των συνταγματαρχών, φωνάζαμε στους δρόμους, στις διαδηλώσεις, το «όχι στη λήθη, είναι παραμύθι» - ήταν τότε που η κυβέρνηση Καραμανλή (του πραγματικού Καραμανλή) ήθελε να κλείσει το θέμα των διώξεων των χουντικών για να γυρίσει η χώρα σελίδα. Ισως να είχε και δίκιο, αλλά εμείς δεν το δεχόμασταν με τίποτα. Θέλαμε κάθαρση, που τη φανταζόμασταν ως εκδίκηση.
Τέλος πάντων, αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Το ότι επαναφέρω σήμερα το σύνθημα έχει να κάνει ακριβώς με τη συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλεται από πολλές πλευρές να μας κάνουν να ξεχάσουμε τι δεινά επισώρευσε στον τόπο η επί πεντέμισι έτη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Παιδιά, θα τρελαθούμε; Ποια είναι η Νέα Δημοκρατία που σήμερα επιδιώκει να μας κυβερνήσει πάλι; Η ΙΔΙΑ Νέα Δημοκρατία που κυβερνούσε, όχι πριν από δύο δεκαετίες ή δύο αιώνες, αλλά πριν από δύο χρόνια. Το έχω ξαναπεί:


αν ο Καραμανλής δεν έκανε εκλογές τον Οκτώβριο του 2009, ακόμη θα ήταν πρωθυπουργός. Με τους κολλητούς, τους φίλους, τους συγγενείς - όλον εκείνο τον εσμό που αφαίμαξε το ελληνικό κράτος και το βούλιαξε κανονικά...
Γ.Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας