Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Αποκάλυψη: Ο «μυστικός» φορολογικός παράδεισος της Ελλάδας!


του Κώστα Χατζίδη από το pheme.gr
Βρίσκεται σε δήμο της Πελοποννήσου. Έδρα των 182 offshore εταιρειών, η τοπική ΔΟΥ! Έχει και η Ελλάδα φορολογικό παράδεισο; Εγγεγραμμένες offshore εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα πέρατα της γης επί παντός επιστητού που δεν παράγει.. φορολογικά κατάλοιπα; Και όμως έχει..Σε ποιο σημείο της επικράτειας βρίσκεται το ελληνικό Λιχτενστάιν όπου ενδημούν οι εξωχώριες εταιρείες;


Μην πάει ο νους σας σε κάποιο νησί ή παραθαλάσσιο μέρος της χώρας. Μπορεί να βλέπει θάλασσα, αλλά βρίσκεται μέσα σε λόφους, σε υψόμετρο 300 μέτρων.

Μην θεωρήσετε ότι αστειευόμαστε και ενοχοποιήσετε το Εξωχώρι, το γραφικό χωριουδάκι της Μεσσηνίας επειδή αναφερόμαστε σε εξωχώριες εταιρείες.

Στην Πελοπόννησο βρίσκεται ο φορολογικός παράδεισος, αλλά όχι εκεί. Πιο ψηλά, στο νομό Αργολίδας, στο γνωστό Κρανίδι Αργολίδας!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Pheme.gr η ΔΟΥ Κρανιδίου έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των Ράμπο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Κι αυτό γιατί -για κάποιο ανεξήγητο;- λόγο, στα μητρώα της τοπικής ΔΥΟ υπάρχουν εγγεγραμμένες, ούτε μια ούτε δυο, 182 εξωχώριες εταιρείες!

Το μυστήριο καλείται να λύσει ειδική ομάδα ερευνητών του ΣΔΟΕ, η οποία εδώ και λίγες ημέρες άνοιξε τα κιτάπια και έπιασε δουλειά.

Το κλιμάκιο των οικονομικών επιθεωρητών έχει συγκεντρώσει τους σχετικούς φακέλους με όλα τα παραστατικά έγγραφα, προκειμένου να δει εάν και τι μπορεί να συνδέει τις 180 εξωχώριες εταιρείες, τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες τους και τους νομικούς εκπρόσωπους τους. 

Θα διερευνήσουν για ποιο λόγο επέλεξαν το Κρανίδι Αργολίδας, το οποίο απέχει 50 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και 180 από την Αθήνα.

Η προαναφερόμενη επισήμανση σχετίζεται με το γεγονός ότι οι περισσότεροι εκ των 180 επιχειρηματιών δεν έλκουν την καταγωγή τους από τον γνωστό δήμο των πέντε χιλιάδων κατοίκων.

Μπορεί η νησιωτική αρχιτεκτονική των σπιτιών, τα παραδοσιακά καλντερίμια, τα παραδοσιακά αρχοντικά να μαρτυρούν τη ναυτοσύνη του τόπου, όταν στις αρχές του περασμένου αιώνα επιδόθηκαν με επιτυχία στο ναυτικό εμπόριο, αλλά σήμερα κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Το ερώτημα λοιπόν, προσώρας τουλάχιστον, παραμένει αναπάντητο: Για ποιο λόγο οι ιδιοκτήτες των 180 offshore εταιρειών διάλεξαν το Κρανίδι, το όνομα του οποίου  κατά μια εκδοχή οφείλεται σε παράφραση του ονόματος Κορωνίδα, της μητέρας του θεού της Ιατρικής Ασκληπιού;

Μέγας γιατρός ο Ασκληπιός, κορωνίδες της φοροδιαφυγής οι άλλοι;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας