Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Τιμητική εκδήλωση για τους «χρυσούς» κωπηλάτες!

του Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Τους αθλητές και τις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας οι οποίοι κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και διακρίθηκαν στο πρόσφατο Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βράβευσε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στον όμορφο χώρο του Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 Οι αθλητές που βραβεύτηκαν ήταν τα δίδυμα αδέρφια Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας, που κατάγονται από τα Σέρβια και πήραν το χρυσό στο Ευρωπαϊκό (τέταρτοι στο Παγκόσμιο και πήραν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς) αλλά και οι χρυσές παγκόσμιες πρωταθλήτριες Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου (πρώτες και στο Ευρωπαϊκό φυσικά), με τη δεύτερη να κατάγεται από την Καστοριά.
Ήταν μια πρωτοβουλία του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής Αθανάσιου Κοσματόπουλου, στην οποία έδωσε το «παρών» ο ίδιος ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, όπως επίσης παρόντες ήταν και ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Παπαϊορδανίδης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους οι τέσσερις αθλητές ευχαρίστησαν θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την τιμητική, όπως ανέφεραν, βράβευση και τόνισαν πως ο μεγάλος στόχος από εδώ και πέρα δεν είναι άλλος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το ερχόμενο καλοκαίρι. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής ανέφερε πως «οι επιτυχίες των παιδιών καταδεικνύουν πως όταν αγωνιζόμαστε μπορούμε να πετύχουμε νίκες, τις οποίες και σημειολογικά έχουμε ανάγκη, σε μια περίοδο που τις έχουμε ανάγκη, στο γκρίζο αυτό τοπίο. Δίνουν ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, μια στάση ζωής, δείχνοντας το δρόμο και στη νεολαία μας».
Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Κοσματόπουλος τόνισε ότι «είναι μια εκδήλωση που είμαστε υποχρεωμένοι να την κάνουμε, αλλά είναι και μια πρώτη γνωριμία, αφού σύντομα θα κάνουμε και μια μεγαλύτερη. Γιατί, όποια εκδήλωση και αν κάνουμε και σε παγκόσμιο επίπεδο δε μπορούμε να ανταποκριθούμε στο μεγαλείο των παιδιών», δηλώνοντας ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος, όντας και ο ίδιος παλαιός κωπηλάτης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας