Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Τη Δευτέρα ξεκινά η τηλεθέρμανση!

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Από την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, θα λειτουργήσει η τηλεθέρμανση για αυτό το χειμώνα, στις πόλεις της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας! Οι αντίστοιχες υπηρεσίες της ΔΕΥΑΠ στην Πτολεμαΐδα και της ΔΕΥΑΚ στην Κοζάνη, αν και έχουν συμβατική υποχρέωση βάση συμβολαίου με τους καταναλωτές να παραδίδουν την τηλεθέρμανση στο κοινό μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου,
πήραν απόφαση και φέτος –όπως και τα προηγούμενα χρόνια άλλωστε να τη δώσουν νωρίτερα προς χρήση.


Όπως τόνισε σχετικά μιλώντας στον «Π.Λ.» ο διευθυντής της υπηρεσίας της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης Λευτέρης Κυπιρτίδης «Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η λειτουργία της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη. Ακόμη όμως δεν έχουμε ξεκινήσει τις δοκιμαστικές λειτουργίες του συστήματος. Η ανάλογη προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα».
Υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο αρκετά νοικοκυριά να έχουν τηλεθέρμανση και την Κυριακή το βράδυ και αυτό το επισημαίνουμε ακριβώς γιατί το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία αναμένεται και πέσει και από την ερχόμενη εβδομάδα μπαίνουμε για τα καλά σε χειμωνιάτικο σκηνικό. Οι καταναλωτές δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια ιδιαίτερη συντήρηση του δικτύου τους.
Σε ό,τι αφορά στην τιμή της τηλεθέρμανσης, αυτή είναι προς το παρόν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και ανέρχεται στα 43,5 ευρώ η κιλοβατώρα (χωρίς το ΦΠΑ), μέχρι να οριστεί η νέα.

Εντωμεταξύ, με δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες, η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας – Εορδαίας, ανακοινώνει σχετικά με την έναρξη της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης στην περιοχή τα εξής:
«Η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (Δ.Ε.ΤΗ.Π.) πληροφορεί τους καταναλωτές ότι από την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011 ξεκινούν οι διαδικασίες για την παροχή θερμότητας στην πόλη.
Η θερμότητα θα παρέχεται σταδιακά ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή εκκίνηση και η πλήρης λειτουργία του συστήματος ως την επόμενη εβδομάδα.
Για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα παρακαλούνται οι εξουσιοδοτημένοι διαχειριστές των οικοδομών να απευθύνονται στην Δ.Ε.ΤΗ.Π. στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης καταναλωτών 24630-55745 ή στα τηλέφωνα της Δ.Ε.ΤΗ.Π. (24630-54 420,       54 421, 54 422) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ή να αφήνουν το μήνυμά τους στον τηλεφωνητή μας, όλο το 24ωρο.
Η τιμή πώλησης της θερμότητας παραμένει σταθερά χαμηλή από το έτος 2010 και για όλη την χειμερινή περίοδο 2011 – 2012 και είναι 37,74  ευρώ ανά Mwh πλέον ΦΠΑ 13%.
Επισημαίνεται ότι η Δ.Ε.ΤΗ.Π. δεν θα παρέχει θερμότητα σε όσες οικοδομές δεν εξόφλησαν τις οφειλές της προηγουμένης περιόδου.
Καλούμε τους οφειλέτες να αποπληρώσουν τα οφειλόμενα ποσά, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι συγκάτοικοί τους και η Δ.Ε.ΤΗ.Π.
Ευχόμαστε στους καταναλωτές μας, καλό χειμώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας