Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Πως βλέπει μια γυναίκα τα μούσια…

Ήξερες πως το μήνα Νοέμβριο πολλοί άντρες στην Αυστραλία και στην Νέα Ζηλανδία αποφασίζουν να αφήσουν μουστάκι; Γι αυτό κιόλας πολλοί ντόπιοι εκεί κάτω τον November τον λένε και Movember (από το «Moustache» και το «November»). Στις ΗΠΑ και στον Καναδά, πάλι, τον Νοέμβριο τον λένε και Novembeard. Καθότι εκεί οι πιο cool τύποι αφήνουν τα μουστάκια για τα μούσια.
Μπορεί εδώ Νοέμβριος να μην έχει μπει ακόμα, αλλά κάτι παίζει με το μούσι. Όχι, ότι ο Έλληνας δεν το έχει με την αξυρισιά – βγες έξω ένα βράδυ και θα πέσεις πάνω σε μιλιούνια από γενάκια τριών και τεσσάρων ημερών– όμως τελευταία η τρίχα όλο και μεγαλώνει, το look Βελουχιώτης α λα “down town” κερδίζει περισσότερους πιστούς κι από την Καμπάλα . Βέβαια το πρόβλημα είναι ότι ο Έλληνας θα το αφήσει το μούσι του, αλλά δεν θα κάτσει και να το περιποιηθεί.

Το όλο κακό ξεκίνησε όταν αυτός ο δόλιος ο Μπραντ Πιτ που για να ικανοποιήσει προφανώς κάποιο σοφιστικέ καπρίτσιο της Αντζελίνα  Τζολί άφησε goatee (αυτό του τράγου) και του έκανε μάλιστα και κοτσιδάκια. Τα χνάρια του – χωρίς τις πλεξούδες αλλά με περισσότερο όγκο – ακολούθησαν και ο Τζωρτζ Κλούνεϊ, ο Γιόκιν Φοίνιξ, ο Τζιμ Κάρει, ο Τζον Χαμ από το Mad Men μέχρι και ο φλώρος Ρόμπερτ Πάτινσον.  Όταν δε έγινε και το μεγάλο μπαμ με τον Ζακ Γαλιφιανάκη τότε οι ντόπιοι αξύριστοι φούσκωσαν και από εθνική περηφάνεια και έδωσαν σύνταξη στο ξυραφάκι τους.
Για να γίνω όμως πιο συγκεκριμένη, τα μούσια που έχω παρατηρήσει στο δρόμο τα έχω χωρίσεις στις εξής κατηγορίες:






Το μούσι της αντρίλας
Κάποιος σου έχει πει πως  για τους αρχαίους Έλληνες το μούσι ήταν σημάδι ανδρισμού (τσάμπα νόμιζες ότι το “φόρεσε” ο Τζέραντ Μπάτλερ στους 300;) και έχεις βαλθεί να το αφήσεις να μεγαλώσει ως τα απέραντα της γης. Έχεις έναν παραπάνω λόγο να το καλλιεργείς αν είσαι παντρεμένος και θέλεις να αποδείξεις ότι η μονογαμία δεν σου έχει ρίξει την λίμπιντο. Ταιριάζει άψογα με baby face και άτριχο στέρνο. Αν δεν έχεις τίποτα από τα δύο, καλύτερα ξέχνα το.

Το μούσι της κρίσης
Συνήθως το αφήνει κανείς ή από ερωτική απογοήτευση ή γιατί δεν έχεις ούτε σεντ για να αγοράσεις Bic με μία λεπίδα. Αν δεις τον κολλητό σου με τέτοιο βγάλ’ τον έξω για μπύρες και άκου τον πόνο του. Γι’ αυτό άλλωστε είναι οι φίλοι. Για να πίνουν μπύρες.

Το μούσι της σεζόν
Είναι στα πολύ πάνω του το καλοκαίρι που την έχεις δει Ροβινσώνας Κρούσος και θέλεις να αποδείξεις – κυρίως στον εαυτό σου – ότι έχεις αφήσει πίσω την εξαναγκαστική ρουτίνα του άστυ. Τι και αν σε πιάνει φαγούρα και κοντεύεις να βγάλεις το μάγουλό σου από το τρίψιμο, εσύ εκεί επιμένεις. Το επικίνδυνο εδώ είναι πώς ο αποχωρισμός σας θα είναι σκληρός. Και για εσάς, και για αυτόν που θα καθαρίσει το μπάνιο.

Το μούσι της μέσης ηλικίας
Το προτιμούν όσοι έχουν πατήσει και τα δεύτερα –άντα και θέλουν δείξουν ότι κάτι έχει αλλάξει μέσα τους. Αντί να το γυρίσεις στον Ταρκόφσκι και στον Φουκό αφήνεις λίγο μούσι, το τριμάρεις, το κλαδεύεις και αμέσως γίνεσαι ο ιντελεκτουάλ της παρέας, ο τύπος που όταν βλέπει πίνακα ζωγραφικής θέλει να μπει στο μυαλό του καλλιτέχνη κι αν δεν τα καταφέρει, τουλάχιστον έχει μούσι για να χαϊδεύει μπροστά στο έργο.

pkool.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας