Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή: Για τα προβλήματα στην ειδική αγωγή

Εδώ και τρεις εβδομάδες έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά και παραμένουν τεράστιες οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή στην πλειοψηφία των ΕΕΕΕΚ (Ειδικά Εργαστήρια Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης) της χώρας.

Σε πολλά ειδικά εκπαιδευτήρια, δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί και λείπουν φροντιστές. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι σ’ αυτά τα κέντρα παραμένουν απλήρωτοι από 6 έως 10 μήνες.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι πολλοί μαθητές να μην έχουν εγγραφεί, να παραμένουν ακόμη στο σπίτι, καθώς στα σχολεία δεν υπάρχει προσωπικό φροντίδας για να αναλάβει την καθαριότητα και τη σίτισή τους.
Σε αυτές τις συνθήκες, είναι αυτονόητο ότι δεν επιτελείται εκπαιδευτικό έργο, αλλά ουσιαστικά φύλαξη των μαθητών, και μάλιστα ελλιπής, με σοβαρές επιπτώσεις στην ίδια την ασφάλειά τους.
Επιπλέον, υπάρχουν ακόμη σοβαρά προβλήματα σχετικά με τη μετακίνηση των μαθητών η οποία είναι στον αέρα περιμένοντας την αρωγή των ενόπλων δυνάμεων!!!
Οι γονείς των μαθητών αντιμετωπίζουν σοβαρότατες δυσκολίες. Περιμένοντας να ξεκινήσουν τα παιδιά τους κανονικά τη φοίτησή τους, πρέπει να λύσουν το πρόβλημα της φύλαξης και της φροντίδας τους, οπότε αναγκάζονται να προσλάβουν κατ-οίκον φροντιστές ή ακόμη και να εγκαταλείψουν την εργασία τους. Οι επιπτώσεις στο εισόδημα αυτών των ήδη πολύ επιβαρυμένων οικογενειών είναι τεράστιες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να λάβει:
- Προκειμένου άμεσα να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό σε όλες τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της χώρας;
- Για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους σε πρόνοια και ειδική αγωγή.
- Ώστε να ξεπεραστούν οι πολύ σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή στα ειδικά σχολεία και να έχουν όλοι οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δωρεάν πρόσβαση στο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό που χρειάζονται;
- Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα ειδικά σχολεία;

Ο βουλευτής
Γιάννης Ζιώγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας