Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Μέλι, η γλυκιά «ασπίδα»

 Από το ΕΘΝΟΣ ΥΓΕΙΑ
Πολύ λίγες βασικές τροφές είναι διάσημες σε όλο τον κόσμο για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Η διασημότερη όλων θεωρείται το μέλι. Μία από τις πολυτιμότερες και θρεπτικότερες ουσίες που χαρίζει ενέργεια στους μυς, διαύγεια στο μυαλό και τονώνει τη λειτουργία όλων των συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού. Παράλληλα, λειτουργεί ως ασπίδα απέναντι σε σοβαρές ασθένειες -ακόμη και καρκινογενέσεις- ενώ από την αρχαιότητα θεωρούνταν ότι παρατείνει τη ζωή, γι' αυτό και ο Ιπποκράτης το συνιστούσε σε πολλές περιπτώσεις.



Αλλωστε, στη μεγάλη κατανάλωση μελιού αποδίδεται η αποδεδειγμένη μακροβιότητα πολλών μελισσοκόμων οι οποίοι ζουν μέχρι και τα 90 τους χρόνια. Αντιγηραντικά, αναπλαστικά και αναζωογονητικά το μέλι και τα παράγωγά του προσφέρονται για την παρασκευή χειροποίητων θεραπευτικών σκευασμάτων και σπιτικών καλλυντικών. Οι ειδικοί τα θεωρούν πολύ δραστικά χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού και κυρίως στα αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά του χαρακτηριστικά. 
Το "Εθνος - Υγεία" σας παρουσιάζει μερικές χειροποίητες συνταγές μελισσοθεραπείας, μιας αρχαίας θεραπευτικής μεθόδου που έχει ηλικία τουλάχιστον 4.000 ετών...

ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΗΡΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ
Υλικά
1 κουταλιά σούπας μέλι 1 κουταλιά σούπας φουντουκέλαιο 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
Εκτέλεση
Καθαρίστε καλά την επιδερμίδα από τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ. Ανακατέψτε καλά τα υλικά και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για περίπου 20 λεπτά και ξεβγάλτε με ζεστό νερό.
ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΛΙΠΑΡΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ
Υλικά
Πράσινος άργιλος 1 κουταλιά σούπας μέλι 1 κουταλιά σούπας φουντουκέλαιο 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
Εκτέλεση
Ανακατέψτε καλά τα υλικά, ώσπου να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο. Αφήστε το μέχρι να στεγνώσει ο άργιλος. Βρέξτε μια πετσέτα με ζεστό νερό και αφαιρέστε τη μάσκα σκουπίζοντας το πρόσωπο με απαλές κυκλικές κινήσεις χωρίς να τρίβετε την επιδερμίδα.
ΜΕΛΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ
Αναμείξτε μέλι, αιθέρια έλαια τριαντάφυλλου και πράσινο άργιλο και κάνετε δύο φορές την ημέρα επαλείψεις στα προβληματικά σημεία του σώματος. Αφήστε ικανή ποσότητα του μείγματος στο δέρμα μέχρι να στεγνώσει. Ξεβγάλτε με χλιαρό προς κρύο νερό.
ΔΙΑΛΥΜΑ ΓΙΑ ΓΑΡΓΑΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΛΑΙΜΟΥ
Υλικά
Διαλύστε σε 50 ml νερό 25 ml μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο φασκόμηλο 25 ml βάμμα πρόπολης.
Εκτέλεση
Ανακινήστε καλά. Κάντε γαργάρες χρησιμοποιώντας μία κουταλιά από το μείγμα μέχρι και 3 φορές την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας