Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Το νέο μισθολόγιο, «μαχαίρι» στις αποδοχές 100.000 υπαλλήλων

Αυξήσεις από 7-40% στους βασικούς μισθούς και την κατάργηση όλων των ειδικών επιδομάτων περιλαμβάνει το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο του Δημοσίου. Παράλληλα, μειώνονται οι συνολικές αποδοχές περίπου 100.000 υπαλλήλων που λαμβάνουν υψηλά επιδόματα μέχρι και 50%, κυρίως οι υπάλληλοι της κατηγορίας ΔΕ και ΥΕ.
Στο νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή μαζί με αυτό της εργασιακής εφεδρείας, περιγράφεται αναλυτικά η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, ενώ προβλέπεται η καθιέρωση κινήτρου επίτευξης στόχων που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 25% του μισθού έπειτα από αξιολόγηση. Τίθεται, δε, πλαφόν αμοιβών 2.700 ευρώ το μήνα μαζί με το σύνολο των επιδομάτων.


Ελάχιστη θα είναι η αύξηση στον κατώτατο μισθό, που θα φτάσει τα 780, ωστόσο οι νεοεισερχόμενοι που τον λαμβάνουν θα χάσουν, καθώς καταργείται η προσωπική διαφορά, ενώ υπάλληλοι με πολλά επιδόματα θα δουν το μισθό τους να πέφτει κατακόρυφα στο μισό.

Το πότε θα μπουν βέβαια οι αυξήσεις στους τυχερούς που δεν είναι στη μεγάλη δεξαμενή των 100.000 υπαλλήλων που χάνουν είναι ένα ζήτημα. Οι πληροφορίες λένε ότι για ποσά ως 50 ευρώ οι αυξήσεις θα μπουν άμεσα. Για ποσά ως 100 ευρώ οι αυξήσεις θα διαμοιραστούν μέσα στον πρώτο χρόνο, ενώ για ποσά άνω των 100 ευρώ θα καταβάλλονται ισόποσα σε διάστημα 3 ετών.
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ  
ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΑΘΜΟ 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
Πηγή : ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας