Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

"Mε τα φτερά του τραγουδιού" στα μουσικά αναλόγια Jour Fixe του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης - Δώρα Μπάκα & Διονύσης Μαλούχος την Τρίτη 22/1/19

«ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ»
στα μουσικά αναλόγια JOUR FIXE του ΔηΠε Θεάτρου Κοζάνης
Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, ώρα 20.30
Κεντρική Σκηνή – Αίθουσα Τέχνης ΔηΠε Θεάτρου Κοζάνης
Μ' ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ τραγουδιού ξεκινάει για το 2019 ο κύκλος συναυλιών JOUR FIXE που διοργανώνει το ΔηΠε Θέατρο Κοζάνης.
Η τραγουδίστρια Δώρα Μπάκα με τον πιανίστα Διονύση Μαλούχο, δύο από τους πλέον καταξιωμένους μουσικούς του χώρου, με διεθνή παρουσία, θα ερμηνεύσουν ένα πολύχρωμο θεματικά αλλά και ταυτόχρονα απαιτητικό πρόγραμμα που αποτελείται από άριες και τραγούδια από τον 17ο αι. μέχρι σήμερα. Θα ακουστούν έργα των Cavalli, Poulenc, De Falla, Ginastera, Gershwin, Debussy, Bach, Purcell, Satie, Debussy, Χατζιδάκι.

Θεοδώρα Μπάκα
Η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα γεννήθηκε στη Λάρισα. Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, λυρικά θέατρα της Γερμανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας, Αυστρίας, Ρωσίας, ερμηνεύοντας κυρίως ρόλους από το ρεπερτόριο της εποχής του μπαρόκ και όπερες του Μότσαρτ.
Συμμετείχε σε πολυάριθμες διεθνείς μουσικές διοργανώσεις στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Αίγυπτο τραγουδώντας Παλαιά Μουσική, Lied, έργα σύγχρονων δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και παραδοσιακά τραγούδια.
Έχει συμπράξει ως σολίστ με όλα τα μεγάλα ορχηστρικά σύνολα της Ελλάδας, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και με ορχήστρες εκτός Ελλάδας όπως: Φιλαρμονική Εταιρεία Βρέμης, Il Complesso Barocco (Alan Curtis), MusicAeterna (Θόδωρος Κουρεντζής).
Τον Μάρτιο του 2019 θα πρωταγωνιστεί στην όπερα «Η κερένια κούκλα» (παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής) σε μουσική Τάσου Ρωσόπουλου και σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα, ερμηνεύοντας τον ρόλο της Βεργινίας.
Διονύσης Μαλλούχος

Έχει εμφανισθεί στις σημαντικότερες αθηναϊκές αίθουσες, σε πολυάριθμα Φεστιβάλ (Πεντέλης, Κερκύρας, Ηρακλείου Κρήτης, Σάμου, Σύρου, Τήνου, Νάξου, Αίγινας, Πάτμου, Kορώνης, Μάνης, MuSifanto Σίφνου κ.α.), στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και στο Μόντε Κάρλο, τη Γερμανία (Βερολίνο), τις Η.Π.Α. (Νέα Υόρκη, Ατλάντα, Nashville, πανεπιστήμια Princeton, Rutgers, Indianapolis), την Abuja της Νιγηρίας, στο Φεστιβάλ της Bevagna και στη "Villa Reale" της Monza στην Ιταλία, στη Βουδαπέστη, το Εstergom και άλλες πόλεις της Ουγγαρίας, κ.α., σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου. Ιδρυτικό μέλος του οργανικού συνόλου Επτάηχον (2013).
Εχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, την ορχήστρα Sinfonietta Αθηνών, την Ορχήστρα Δωματίου του Δήμου Αθηναίων και την Ορχήστρα Εγχόρδων “Franz Liszt” της Ουγγαρίας (Ηρώδειο, Φεστιβάλ Αθηνών ΄93).
Η δισκογραφική του παραγωγή περιλαμβάνει ποικιλία έργων για σόλο πιάνο και μουσικής δωματίου, Ελλήνων και ξένων συνθετών, στις εταιρείες ΕΜΙ, SONY, Subways Music, IRIDA Classical και UTOPIA-Mικρή Άρκτος. Από τον Απρίλιο του 2003 παρουσιάζει ραδιοφωνική εκπομπή στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ («Όλα τα Πρωινά του Τρίτου», πρωινή ζωντανή ζώνη). Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στο Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης και στο MuSifanto, το Μουσικό Φεστιβάλ της Σίφνου.




Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, ώρα 20.30
Κεντρική Σκηνή – Αίθουσα Τέχνης ΔηΠε Θεάτρου Κοζάνης
Γενική είσοδος 5 ευρώ

Πληροφορίες: ΔηΠε Θέατρο Κοζάνης,
τηλ. 24610-24062 εσωτ. 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας