Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Περιχαρείς και αλληλο-εναγκαλιζόμενοι, χωρίς αιδώ, ‘’έδωσαν’’ τη Μακεδονία.

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Περιχαρείς και αλληλο-εναγκαλιζόμενοι, ο Έλληνας πρωθυπουργός, οι Έλληνες Υπουργοί και Έλληνες (Μακεδόνες, Θράκες, Ηπειρώτες, Θεσσαλοί, Ρουμελιώτες, Μαραΐτες, Κρήτες, του Αγαίου και του Ιονίου νησιών) βουλευτές, (153 Έλληνες συνολικά) φιμώνοντας προφανώς τη φωνή της καρδιάς τους και της συνείδησής τους, χωρίς αιδώ, ‘’έδωσαν’’ (αν καλούνταν να δώσουν το οικογενειακό τους όνομα ή τα ατομικά τους υπάρχοντα θα ήταν διστακτικοί έως αρνητικοί) στις 25-1-2019, τη Μακεδονία (τη Μακεδονία που δεν τους ανήκει, αυτοί και όλοι εμείς ανήκουμε σ’ αυτήν) βορά στα αντιλαϊκά-διχαστικά συμφέροντα των ισχυρών της γης, γράφοντας έτσι στα
παλαιότερα των υποδημάτων τους:   

α. Τη φωνή του Οδυσσέα Ελύτη για τη Μακεδονία: ‘’Για μας η ψυχή μας είναι το όνομά μας’’. (Ανοικτή Επιστολή στην ΕΟΚ για τη Μακεδονία, Μάρτιος 1992).

β. Την Απόφαση της Δ.Ι.Σ.: ‘’Δεν αποδεχόμαστε την απονομή του όρου Μακεδονία ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου κράτους’’. (Δελτίο Τύπου Ι. Συνόδου, 26-1-2018).

γ. Τη ‘’θερμότατη παράκληση’’ των 22 Μητροπολιτών της Μακεδονίας: ‘’Μην επικυρώσετε τη συμφωνία (των Πρεσπών), μη θελήσετε να βάλετε την υπογραφή σας σε μία συμφωνία που θα δημιουργήσει δυσμενή ιστορικά τετελεσμένα για την πατρίδα μας και την Εκκλησία μας’’. (19-12-2018).

δ. Την ‘’έκκληση προς όλους τους βουλευτές’’ του Μίκη Θεοδωράκη: ‘’Μην προχωρήσετε σ' αυτό το έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας. Η ζημιά που θα προκαλέσετε στον τόπο μας θα είναι ανεπανόρθωτη. Αλλά και η κρίση της Ιστορίας και του ελληνικού λαού θα είναι αμείλικτη. … Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η Μακεδονία ήταν και είναι Ελληνική’’. (19-1-2019).

ε. Την αντίθετη στις Πρέσπες βούληση της πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Και στη συνέχεια οι 153, με ήσυχη (;) τη συνείδησή τους (αφού ικανοποίησαν την απαίτηση των ισχυρών του πλανήτη) σηκώθηκαν από τα έδρανα της Βουλής, πήγαν στα σπίτια τους και … κοιμήθηκαν.   

‘’Το έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας’’, όπως αποκαλεί ο Μίκης Θεοδωράκης την επικύρωση των Πρεσπών στις 25-1-2019, ήδη έχει συντελεστεί.

Αυτό ‘’το έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας’’ που διεπράχθη από δικά μας, των Ελλήνων χέρια, έφερε μέσα μας και ανάμεσά μας μια βαριά θλίψη. Και θα είναι, όπως είπε ο Μίκης, ‘’η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα’’.

Θα είμαστε οι σημερινοί, στις επερχόμενες γενιές, θλιβεροί και αναπολόγητοι.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας, παπαδάσκαλος, 28-1-2019

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παπακωνσταντίνε διάβασε σε παρακαλώ για να δεις ποιές πρέπει να ειναι οι θέσεις των πραγματαικά θρήσκων ανθρώπων. Οχι στον εθνικισμό ναι στην ειρηνική συνύπαρξη όλων των ανθρώπων
https://www.pronews.gr/thriskeia/elladiki-ekklisia/747135_protofanes-o-ekprosopos-tis-ieras-synodoy-tahthike-yper-tis

Το Προφίλ μας