Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

«Μην παραχαράζετε την ιστορία»: Η δημιουργός του «χιτ» των συλλαλητηρίων έγραψε τους στίχους και τη μουσική σε κατασκήνωση στη Φλώρινα!

Η δημιουργός του τραγουδιού που ήταν στα χείλη όλων των διαδηλωτών στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 Έγραψε τους στίχους και τη μουσική πριν από 27 χρόνια, όταν το θέμα των Σκοπίων έγινε για την Ελλάδα εθνικό ζήτημα. Η Μαριγώ Μπούρη ήταν τότε 19 χρόνων και βρισκόταν σε μια κατασκήνωση της εκκλησίας στη Φλώρινα.
Επηρεασμένη από τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της Μακεδονίας, αλλά και τα μεγάλα συλλαλητήρια της εποχής στη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, σκέφτηκε να γράψει και να συνθέσει το τραγούδι “Μην παραχαράζετε την ιστορία, η Μακεδονία είναι μία”.

«Ο Τσίπρας σήμερα παραχαράζει την ιστορία και τη γεωγραφία ψηφίζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών. Γι' αυτό εναντιώνεται και η νεολαία» είπε η Μαριγώ Μπούρη, μιλώντας στον Αντώνη
Καλούδη και στην εκπομπή “Μουσικό Θέμα” στον ΘΕΜΑ 104,6. Ελπίδα της ήταν το τραγούδι αυτό να επηρεάσει τους νέους, ώστε να κινητοποιηθούν ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών και να καταφέρουν να πιέσουν την κυβέρνηση να μην την ψηφίσει.

Το τραγούδι που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «έχει και τον τίτλο “Μακεδονικό”», είπε η κυρία Μπούρη, η οποία τόνισε ότι «όπως και το “Μακεδονία Ξακουστή”, θεωρείται και αυτό ένας από τους ύμνους για τη Μακεδονία και έχει πάρει χαρακτήρα παραδοσιακού τραγουδιού. Το τραγουδούσαν σε κατασκηνώσεις, σε εκκλησιαστικές ομάδες, μέχρι το τελευταίο συλλαλητήριο, που κέρδισε μεγάλη απήχηση στη νεολαία. Έγινε πιο μπιτάτο!».

Πηγή: protothema.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας