Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Καστοριά : Μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Αρνητικά ως προς την ύπαρξη κολοβακτηριοειδών, E.coli, είναι τα αποτελέσματα των πρώτων δειγμάτων πόσιμου νερού που ελήφθησαν από το δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Άργους Ορεστικού το βράδυ της Παρασκευής, 25 Ιανουαρίου 2019, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, μετά από προφορική επικοινωνία που είχε ο με το συνεργαζόμενο και πιστοποιημένο από τον ΕΣΥΔ εργαστήριο. Παράλληλα, αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα δεύτερα δείγματα πόσιμου νερού που
ελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου, 26 Ιανουαρίου 2019.
Στην περιοχή μαζικά ήταν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που εμφανίστηκαν στις περιοχές Άργους Ορεστικού και Μανιάκων Καστοριάς. Νοσηλεύτηκαν και δόθηκε αγωγή σε περίπου 200 άτομα από τα οποία τα 26 ήταν παιδιά. Είναι όλοι καλά και ακολουθούν τις οδηγίες των γιατρών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας, ενημερώθηκε άμεσα το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Καστοριάς, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καστοριάς και η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καστοριάς ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της δημοτικής αρχής και των ανθρώπων της Υγειονομικής Περιφέρειας, ν’ανοίξουν φαρμακεία τόσο στο Άργος Ορεστικό όσο και στην Καστοριά για να εξυπηρετηθούν με τα απαραίτητα φαρμακευτικά σκευάσματα οι  ασθενείς.
Το Νοσοκομείο επισκέφτηκε για να ενημερωθεί και η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Ολυμπία Τεληγιορίδου.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας