Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Τι λένε οι Κοζανίτες που συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία – Πως περιγράφουν τα όσα ζήσανε – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

από το Kozanilife.gr
 “Ψάλαμε τον Εθνικό Ύμνο και δεχθήκαμε χημικά”
Χιλιάδες κόσμου παραβρέθηκε στην Αθήνα για να διαδηλώσει για τη Μακεδονία την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019.
Από όλες τις γωνιές της Ελλάδας κατέφτασαν άνθρωποι προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους για τη συμφωνία των Πρεσπών στο Σύνταγμα, ενώ από την πόλη της Κοζάνης αναχώρησαν 2 λεωφορεία αλλά και αρκετά Ι.Χ. αυτοκίνητα.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών και σε κλίμα έντονης συγκίνησης, όπως μεταφέρουν πολλοί Κοζανίτες που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του συλλαλητηρίου, εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τη συμφωνία των Πρεσπών, διαδηλώνοντας
ειρηνικά με σημαίες και συνθήματα.
Οι ίδιοι περιγράφουν στο KOZANILIFE.GR:
«Δεν μπορέσαμε να φανταστούμε την τροπή που θα έπαιρνε το συλλαλητήριο. Φτάσαμε σχετικά νωρίς, ήταν μια πολύ ειρηνική διαδήλωση με χιλιάδες κόσμου όλων των ηλικιών που κατεβήκαμε για να εκφράσουμε την αντίθεση μας για τη συμφωνία των Πρεσπών. Βρισκόμασταν πολύ μπροστά στην εξέδρα, επικρατούσε έντονο κλίμα συγκίνησης, κόσμος όλων των ηλικιών, γονείς, παιδιά.


Ακούγαμε κροτίδες λίγο πιο μακριά μας και γινόταν ρίψη χημικών μπροστά στη Βουλή, όπου όπως πληροφορηθήκαμε “κάποιοι” ήθελαν να εισβάλουν στη Βουλή και επικράτησαν επεισόδια. Μέχρι τη στιγμή που έβρεχε δεν μας επηρέαζε η ρίψη χημικών που όλο και πλησίαζε. Δεν φεύγαμε με τίποτα , ούτε με τη βροχή, ούτε με τα επεισόδια που γινόταν, ψάλαμε τον Εθνικό Ύμνο και το Μακεδονία ξακουστή.
Γύρω στις 16.30 , άρχισαν να ρίχνουν χημικά κοντά στην εξέδρα στο σημείο που βρισκόμασταν, όπου η ατμόσφαιρα ήταν πλέον αποπνικτική. Όσοι συνερχότανε από τα χημικά λέγαμε συνθήματα για την Ελληνικότητα της Μακεδονία μας μέχρι να φτάσουμε στα λεωφορεία μας.
Ο κόσμος πανικοβλήθηκε και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να ποδοπατηθούμε, αρχίσαμε να τρέχουμε όπου φύγει φύγει… Άλλος λιποθυμούσε, άλλος έψαχνε τους δικούς του, ένας πανικός. Ήθελαν να μας διαλύσουν και το κατάφεραν, αμαυρώθηκε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας».








Εντύπωση στους διαδηλωτές προκάλεσε το γεγονός ότι από την Κοζάνη συμμετείχε μόνο ο Σύλλογος Μακρυγιάννη που έβαλε τα 2 λεωφορεία για το συλλαλητήριο.
Οι Κοζανίτες που βρέθηκαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, βρίσκονται ήδη στο δρόμο της επιστροφής για την Κοζάνη.
Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το KOZANILIFE.GR:

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας