Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Στην Αγία Πετρούπολη η εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Η ανεκτίμητη θρησκευτικής και ιστορικής αξίας εικόνα της Παναγίας Σουμελά, βρίσκεται στη ρωσική πρωτεύουσα του Βορρά, την Αγία Πετρούπολη.
Το σημείο αναφοράς του Ελληνισμού του Πόντου ταξιδεύει για για πρώτη φορά στην ιστορία των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσία, στην Αγία Πετρούπολη.

Η ελληνική αντιπροσωπεία που συνοδεύει την εικόνα, συμμετέχει απο την Τρίτη, οπότε και έφτασε στην Αγία Πετρούπολη, στη λιτανεία προς τιμή της μεταφοράς των οστών του Ρώσου πρίγκιπα, διπλωμάτη και στρατηλάτη πριν από οκτώ αιώνες, Αλεξάνδρου Νιέφσκι.
Η διήμερη περιφορά των οστών του "Αγίου Αλέξανδρου της Πετρούπολης", μαζί με την εικόνα της Παναγίας Σουμελά αποτελεί το κορυφαίο γεγονός των ημερών. Μόνο την Τρίτη πήραν μέρος 100 χιλιάδες πιστοί ενώ την Τετάρτη η περιφορά συνεχίζεται με την ίδια μαζικότητα.
Την εικόνα της Παναγίας Σουμελά μεταφέρουν νέοι της πόλης, ελληνικής καταγωγής, με στολές από τον Πόντο.
Ο κυβερνήτης της Πετρούπολης, Γκεόργκι Πολτάφτσενκο, υποδεχόμενος την ελληνική αντιπροσωπεία στο αεροδρόμιο, ασπάστηκε την εικόνα και δήλωσε ότι ο ερχομός της από την Ελλάδα αποτελεί σαφές δείγμα της βαθιάς πνευματικής και ιστορικής σχέσης ανάμεσα στους δυο λαούς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας