Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Λήξη 15η Λαμπαδηδρομία Αιμοδοτών και βράβευση (Τιμή;) Δωρητές Μυελού των Οστών

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου η φλόγα της Αγάπης, η φλόγα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ολοκληρώνοντας τις εκδηλώσεις επτά (7) ημερών- Διαδρομών στην περιοχή, πέρασε από τις γειτονιές της Κοζάνης για να καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης για το άναμμα του βωμού και την τελετή λήξης της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, που φέτος γιορτάστηκε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και σύνθημα «Πάρε μέρος στην αλυσίδα – Γίνε κι εσύ δότης», σχηματίσαμε την Αλυσίδα Ζωής. Πολλά μικρά παιδιά σχημάτισαν τον έλικα του DNA κατά μήκος της πλατείας και οι Λαμπαδηδρόμοι πέρασαν μέσα από το σχηματισμό για να φτάσουν στο βωμό.
Τον βωμό άναψαν οι (4) τέσσερεις δωρητές (από τους 13 συμβατούς) Μυελού των Οστών του Συλλόγου μας. Συγκινητικές, όμορφες, ανθρώπινες στιγμές την ώρα που σήκωσαν ψηλά τις δάδες ο Γιώργος Σπέντζας, η Ελένη Γκόγκου, η Αλίκη Ιωάννου και ο πρόεδρος κ. Τσαουσίδης Θεόδωρος στη θέση της κ. Μελπομένης Χαλκιά για να ανάψουν το βωμό! Λαμπίριζαν τα μάτια των δωρητών, αλλά και πολλών παρευρισκομένων, φορτίζοντας συγκινησιακά την ατμόσφαιρα.
Πόσο απλά τα μηνύματα των παιδιών στις συνεντεύξεις τους «Η Ζωή είναι ωραία, αλλά ο Εθελοντισμός την κάνει Ωραιότερη» είπε ο Γιώργος και η Αλίκη: «Είναι μεγάλη μου τιμή που καλέστηκα στην ποιο ωραία γιορτή του κόσμου στο χάρισε ζωή και μεγαλύτερη τιμή που δεν μας ξεχνούν για το λειτούργημα αυτό που κάναμε να χαρίσουμε ζωή σε κάποιον άλλον γι’ αυτό τολμήστε το δεν υπάρχει ποιο ωραίο πράγμα από το να χαρίσεις σε κάποιον ζωή ας βοηθήσουμε όλοι μας το συνάνθρωπο μας!!!»
 Φίλοι και μέλη του συλλόγου, πιστοί όπως κάθε χρόνο στο ραντεβού, διέτρεξαν όλη την πόλη διαχέοντας το μήνυμα της προσφοράς, τόσο με τη φλόγα, όσο και με τα ηχητικά μηνύματα που ακολουθούσαν.



















Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης, κ. Τσαουσίδης Θεόδωρος τόνισε ότι το Αίμα μας ενώνει. «Γινόμαστε ανθρώπινο ανάχωμα στον πόνο και την αρρώστια, και δεν κάνουμε εξαιρέσεις για κανέναν. Από όπου περνά η φλόγα γεννιούνται ή δυναμώνουν Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών, γιατί με την ευκαιρία ο κόσμος ενημερώνεται, ρωτάει, μιλάει, αφυπνίζεται και ξεπερνάει προκαταλήψεις. Η Λαμπαδηδρομία είναι μια αφορμή για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, για την προσέλκυση νέων Εθελοντών Αιμοδοτών & την διατήρηση των παλαιών. Σκοπός μας είναι να φέρουμε αλλαγές νοοτροπίας, γιατί ακόμα και μια μικρή αλλαγή σήμερα, μπορεί, εν καιρώ να  κάνει την μεγάλη  διαφορά. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίσει τι θα πει δωρεά μυελού των οστών. Να μην υπάρχει οικογένεια που δεν έχει Αιμοδότη και δότη μυελού των οστών».
Η 15η Λαμπαδηδρομία έκλεισε με τη μικτή χορωδία Κοζάνης Ελίμεια και τα χορευτικά των συλλόγων Λευκόρυσης και Βατερού.
Ευχαριστούμε θερμά:  Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, τους Ραδιοερασιτέχνες ΣΥΡΑΚΟΖ- ΕΡΑΔΥΜ, το ΕΚΑΒ, το vespa club Κοζάνης, τους ΟΔΙΚΟ (Όμιλο Δικυκλιστών Κοζάνης), την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – παράρτημα Κοζάνης, όλους τους Δρομείς – Λαμπαδηδρόμους, τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους, την περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας - ΠΕ Κοζάνης για την συνδιοργάνωση, όπως επίσης τον ΟΑΠΝ και την Αντιδημαρχία περιβάλλοντος, την FORD Α. & Φ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ για το αυτοκίνητο που μας προσέφερε για τις ανάγκες της λαμπαδηδρομίας, την ΤΕΝΤΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, τα Ζαχαροπλαστεία ΑΜΟΡΙΝΟ, το  Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ «Η ΕΝΩΣΗ» , το ΚΕΔΜΟΠ - «Χάρισε Ζωή», την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία, το τμήμα αιμοδοσίας των Νοσοκομείων Μαμάτσειο & Μποδοσάκειο!
Και φυσικά ευχαριστούμε τους μόνιμους συνοδοιπόρους μας, το ΚΤΕΛ Κοζάνης, τους φούρνους Κατερίνα Κορκά, Γεωργάκα, Κακλίδη και Σιδέρη, καθώς και όλα τα ΜΜΕ γιατί απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι λένε ΝΑΙ στην Αιμοδοσία, λένε ΝΑΙ στην ΖΩΗ !

Για το Δ.Σ.
                    Ο πρόεδρος                                 Η Αναπλ. Γ. Γραμματέας
Τσαουσίδης Θεόδωρος                            Τσαουσίδου Κάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας