Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017
Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς είναι μια εκστρατεία που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας και με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στόχος της είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά για τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
Φέτος, στις 29 Σεπτεμβρίου, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς (WHF) παροτρύνει τους πολίτες να αναλάβουν δράση, κοινοποιώντας συμβουλές υγείας για την καρδιά και παρακολουθώντας εκδηλώσεις φωτισμού με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού.
Με σκοπό να σηματοδοτήσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Καρδιάς 2017, οι εκδηλώσεις φωτισμού διεξάγονται σε εμβληματικά σημεία-ορόσημα σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως το Table Mountain στη Νότια Αφρική, η οθόνη Nasdaq στην Times Square της Νέας Υόρκης, oτροχός SingaporeFlyer, ο Sky Tower στη Νέα Ζηλανδία και πολλά άλλα.
Στην  Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στις 8 το βράδυ της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου, θα φωταγωγηθεί το ιστορικό κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών επί της οδού Πανεπιστημίου, με στόχο την αφύπνιση των Ελλήνων πολιτών, δίνοντας το μήνυμα ότι η πρόληψη και η γνώση σώζουν ζωές. 
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, εκτός της φωταγώγησης του κτιρίου της Ακαδημίας Αθηνών, όπως κάθε χρόνο, θα προχωρήσει και σε πρόσθετες ενέργειες  ευαισθητοποίησης του κοινού όπως:

·         Δράσεις πρόληψης υγείας και ενημέρωσης του κοινού σε χώρους μαζικής προσέλευσης. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 (10.00-15.00) μέλη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ιατροί και νοσηλευτές) θα βρεθούν στο MALL ATHENS και στο GOLDEN HALL προκειμένου  να ενημερώσουν τους πολίτες για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

·         Διοργάνωση σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς αθλητικών γεγονότων όπως το PLAY FOR YOUR HEART και το CARDIO RUN με στόχο την κινητοποίηση των νέων για την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό.
  • Δημιουργία ποικίλων ενημερωτικών εντύπων για τους πολίτες, εντοπισμένων στο έμφραγμα του μυοκαρδίου, το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νόσων.
Μπορούμε όλοι -και στην Ελλάδα- να «μοιραστούμε τη δύναμη» και να εμπνεύσουμε τις οικογένειες, τους φίλους και τους συνανθρώπους μας να κάνουν μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην υγεία της καρδιάς.
Σήμερα, η καρδιαγγειακή νόσος ευθύνεται για το θάνατο 17,5 εκατομμυρίων ανθρώπων ετησίως, και μέχρι το 2030 αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί και να φθάσει τα 23 εκατομμύρια. Παγκοσμίως, 1 στους 10 ανθρώπους ηλικίας 30-70 ετών πεθαίνουν πρόωρα από καρδιαγγειακά νοσήματα, συμπεριλαμβανομένων καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων, αλλά τα καλά νέα είναι ότι τουλάχιστον το 80% αυτών των πρόωρων θανάτων θα μπορούσε να αποφευχθεί ή να αναβληθεί.

H Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς συνιστά:

  • Υιοθετήστε έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής
o   Έχετε ως στόχο τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας έντασης δραστηριότητα πέντε φορές την εβδομάδα.
o   Θυμηθείτε ότι ακόμη και μικρά πράγματα όπως η ανάβαση μιας σκάλας ή η αποβίβαση από το λεωφορείο λίγο νωρίτερα μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

          Σταματήστε το κάπνισμα - αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας.
o   Αν χρειάζεστε βοήθεια, μιλήστε με έναν επαγγελματία υγείας.

          Επιλέξτε μια ισορροπημένη διατροφή
o   Προσπαθήστε να τρώτε 5 μερίδες (περίπου μια χούφτα) φρούτων και λαχανικών την ημέρα
o   Αφήστε τα παιδιά σας να συμμετέχουν στο μαγείρεμα για να μάθουν για την υγιεινή διατροφή.

          Ελέγχετε τακτικά την αρτηριακή σας πίεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας