Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Το μόνο πλεόνασμα που μπορεί ο κ. Τσίπρας είναι αυτό της προπαγάνδας

Από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
 
Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, Ιανουάριος- Αύγουστος 2017,  που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομιών είναι αποκαλυπτικά.
 
Αποδεικνύουν ότι όλα όσα είπε ο κ. Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ ανήκουν στη γνωστή κατηγορία της εικονικής πραγματικότητας στην οποία ο πρωθυπουργός διαθέτει υψηλή εξειδίκευση.
 
    - Το πρωτογενές πλεόνασμα επιτυγχάνεται με ψαλίδι σε ζωτικής σημασίας κοινωνικές δαπάνες (Νοσοκομεία, πολύτεκνοι, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) και στο ΠΔΕ.
 
    - Τα προβλήματα στον τομέα των εσόδων τα οποία έχουμε επισημάνει έγκαιρα, επίμονα και συστηματικά, δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν και δημιουργούν μαύρη τρύπα που φέρνει πολύ πιο κοντά από το 2019 και 2020 τις ήδη ψηφισμένες περικοπές στο αφορολόγητο και τις συντάξεις.
 
Καθώς η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ετοιμάζεται να καταθέσει το τρίτο προσχέδιο προϋπολογισμού επί των ημερών της, δύο πράγματα είναι απολύτως σαφή και τους χαρακτηρίζουν:
 
    - Στάθηκαν παντελώς ανίκανοι να αξιοποιήσουν το δημοσιονομικό χώρο που δημιούργησαν τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα για 3 χρόνια (2015-2017). Αντίθετα πέτυχαν δύο χρόνια ύφεση και φέτος μια ισχνή ανάπτυξη αρκετά κάτω από τις προβλέψεις τους και πολύ μακριά από τις ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας