Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Συνεδριάζει (;) το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων-Βελβεντού την Τρίτη 3/10/17

 Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20:00 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
1.      Περί ονοματοδοσίας Δημοτικού Σταδίου Σερβίων σε «Στάδιο Μεγαρέας Αστέριος».
2.      Έγκριση της μελέτης με τίτλο "Μελέτη πλαισίου οικιστικής αναβάθμισης οικισμού Νεράιδας Δήμου Σερβίων Βελβεντού"
3.      Αξιοποίηση ταμειακών διαθέσιμων Φορέων Γενικής Κυβέρνησης.
4.      Υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΑΑ 2014-2020, στη Δράση 4.3.4. : «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις».
5.      Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου «Διαμόρφωση αυλείου χώρου Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού».
6.      Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Διαμόρφωση μονοπατιού στη θέση Τρανός Λάκκος της Τ.Κ. Πλατανορέματος Δήμου Σερβίων Βελβεντού».
7.      Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης για την κατασκευή του έργου «Επισκευή και Συντήρηση πρώην Δημοτικού Σχολείου Λευκάρων»-Εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή της σύμβασης και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης.
8.      Περί παροχής σύμφωνης γνώμης για την εφαρμογή προσωρινών μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας, προκειμένου να αποκατασταθούν φθορές σε τμήμα της οδού εντός των Κρανιδίων.
9.      Έγκριση Συμφώνου Συνεργασίας για την Οργάνωση και Λειτουργία του Γεωπάρκου Γρεβενών – Κοζάνης «Γενέτειρα της ΤΗΘΥΟΣ» με Συντονιστή Φορέα την ΑΝΚΟ ΑΕ και υποβολή πρότασης ένταξής του στο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO
10.  Έγκριση χορήγησης προκαταβολής για το έργο : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ»
11.  Περί έγκρισης τοποθέτησης ράμπας πρόσβασης ΑΜΕΑ στην είσοδο του κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Δ. Σολωμού 13 στα Σέρβια.
12.  Εκμίσθωση του «Καμένου Σχολείου» της Δημοτικής Ενότητας Σερβίων, προκειμένου να λειτουργήσει ως πρατήριο έκθεσης, πώλησης και προώθησης τοπικών προϊόντων.
13.  Περί διάθεσης θέσεων μαθητείας για το Σχολικό έτος 2017-2018.
14.  Ορισμός εκπροσώπων στις Γενικές Συνελεύσεις της ΔΙΑΔΥΜΑ.
15.  Αποδοχή διαφόρων ποσών και κατανομή πιστώσεων.
16.  Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, οικονομικού έτους 2017.
17.  Περί χορήγησης μέσων ατομικής προστασίας και «γάλατος» σε εργαζόμενους του Δήμου.
18.  Προμήθεια εμφιαλωμένου νερού στην Τ.Κ. Πολυρράχου.
19.  Περί Τροποποίησης της έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΝΠΔΔ Προσχολικής Αγωγής – Παιδείας – Κοινωνικής Μέριμνας και του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού για την συνέχιση λειτουργίας του ΚΗΦΗ - έγκριση του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης.- Ορισμός μελών στην επιτροπή παρακολούθησης.
20.  Αδελφοποίηση Δήμο Σερβίων –Βελβεντού με την πόλη Bilisht της Αλβανίας
21.  Έγκριση ισολογισμού 2016 και κανονισμού άρδευσης 2017 ΤΟΕΒ Ιμέρων.
22.  Έγκριση προϋπολογισμού 2017 ΤΟΕΒ Ιμέρων.
23.  Διαγραφή ποσών από βεβαιωτικούς καταλόγους.
24.  Ανάκληση της υπ. αριθ. 134/2017 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων –Βελβεντού. Τροποποίηση συστατικής πράξης της Κοινωφελούς Επιχείρησης για την Λειτουργία Παιδικής και Εφηβικής Βιβλιοθήκης Βελβεντού.
25.  Έγκριση της 29/2017 Απόφασης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερβίων-Βελβεντού σχετικά με την τροποποίηση προϋπολογισμού εξόδων της επιχείρησης για το έτος 2017.
26.  Περί έγκρισης τροποποίησης Κανονισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών της Κοινωφελούς Επιχείρησης.
27.  Περί μακροχρόνιας εκμίσθωσης του αρίθμ. 63 Δημοτικού οικοπέδου έκτασης 500τ.μ στην Τ.Κ Πλατανορέματος.
28.  Περί μακροχρόνιας μίσθωσης του αρ. 82 αγροτεμαχίου Σερβίων έκτασης 14.993,00 τ.μ για ανέγερση σταβλικών εγκαταστάσεων και χρήση ως βοσκότοπου.
29.  Περί μακροχρόνιας μίσθωσης του αρ. 54, στην περιοχή της παλαιάς Λάβας, έκτασης 5.296,73 τ.μ
30.  Έγκριση δαπανών για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια εορτασμού της 9ης , 10ης και 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Σερβίων –Βελβεντού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

Σταύρος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στεκόμαστε σε δύο θέματα :

Α) Καμένο σχολείο, καμένοι είστε όλοι κυρίως όσοι αυθαιρετήστε και αλλοιώνετε την ονομασία ενός Ιστορικού κτηρίου για χατίρι των κομπλεξικών γειτόνων – συνδημοτών μας. Τουρκικό Σχολείο είναι η ονομασία του και αυτό αποτυπώνετε ξεκάθαρα στο συμβόλαιο παραχώρησης του από το Υπουργείο Οικονομικών στην τότε Κοινότητα Σερβίων.

Β) Στην Νεράιδα μάλλον δεν έχουνε καταλάβει τι θα πει ανάπλαση και κυρίως ανάπλαση της ΑΝΚΟ (αντιγραφή και επικόλληση παλιών σχεδίων αναπλάσεων και Μίζα ατελείωτη). Μετράτε αντίστροφα κύριοι των καταστημάτων θα σας διαλύσουνε θα χάσετε την εμπορικότητα και φυσικά στο προσεχές μέλλον στα σχέδια είναι μια πολυεθνική να ανοίξει καταστήματα στην παραλίμνια ζώνη όπου εκεί ο επισκέπτης θα μπορεί να παρκάρει όπου του αρέσει, ακόμα και μέσα στα μαγαζιά.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται δεν ξέχασες την χούντα, την νοσταλγείς, αυτό ακριβώς ήταν το σχέδιο της χούντας, να αφανίσει την Νεράιδα, είχε παραχωρήσει τον λόφο σε μεγάλη τουριστική εταιρεία εξ Αθηνών.
Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ των κατοίκων είναι που τους χάλασε τα σχέδια.

Το Προφίλ μας