Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις τοπικές επιχειρήσεις για συμμετοχή στη Μαθητεία

Το 1ο ΕΠΑΛ Σερβίων απευθύνει πρόσκληση προς τις τοπικές επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου που επιθυμούν να απασχολήσουν εργαζόμενους με επιδότηση, αποφοίτους του ΕΠΑΛ με το θεσμό της Μαθητείας στην επιχείρησή τους.
Η εκπαίδευση - μαθητεία έχει διάρκεια εννέα (9) μήνες και περιλαμβάνει πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας και μαθητεία σε εργασιακό χώρο, διάρκειας 28 ωρών την εβδομάδα, επιμερισμένες σε τέσσερις ημέρες (4 ημέρες από 7 ώρες) και μία ημέρα (7 ώρες)  υποχρεωτική παρακολούθηση εργαστηριακών μαθημάτων στο ΕΠΑΛ.

Στην Μαθητεία «Μεταλυκειακό έτος - τάξη Μαθητείας» έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν οι πτυχιούχοι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ,ΤΕΛ,ΤΕΕ). 

Οι ειδικότητες Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας που προσφέρονται από το  ΕΠΑ.Λ. ΣΕΡΒΙΩΝ για το σχολικό έτος 2017-18 είναι οι παρακάτω:

1. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού
2. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
3. Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
4. Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
5. Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
6. Τεχνικός Οχημάτων
7. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
8. Βοηθός Νοσηλευτή

Η Μαθητεία, πραγματοποιείται μετά από σύναψη Σύμβασης Μαθητείας μεταξύ του μαθητή, του εργοδότη που τον υποδέχεται καθώς και του ΕΠΑΛ. 

Η Σύμβαση καθορίζει τους γενικότερους όρους υλοποίησης του προγράμματος Μαθητείας. 

Οι μαθητευόμενοι λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση που ορίζεται στο 75% επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη σε όλη τη διάρκεια του «Προγράμματος Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας-Μαθητείας». 

Ο εργοδότης υποχρεούται να καταβάλει στον μαθητευόμενο μόνο τα ποσό των 9,35 €/ημέρα εργασίας (6,12 € ημερομίσθιο + 3,23 € ασφαλιστικές εισφορές) και όλο το ποσό για τις άδειες που δικαιούται ο μαθητής (το υπόλοιπο του ημερομισθίου επιδοτείται).

Ο εργοδότης μετά την λήξη της σύμβασης των εννέα μηνών δεν έχει καμία άλλη υποχρέωση προς τον μαθητευόμενο. Αν κατά την διάρκεια της Μαθητείας παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα με τον μαθητή, ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να κάνει καταγγελία της σύμβασης στον διευθυντή του ΕΠΑΛ, ενώ αν δεν βρεθεί κάποια λύση μεταξύ του Εργοδότη και του Μαθητή, ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να κάνει διακοπή της σύμβασης και ο μαθητής χάνει το έτος Μαθητείας. 

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται για να συμμετέχου στον θεσμό του «Μεταλυκειακό έτος - τάξη Μαθητείας» και να απασχολήσουν εξειδικευμένο πτυχιούχο ενήλικο μαθητή του ΕΠΑΛ, μπορεί μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ www.oaed.gr να δηλώσουν ενδιαφέρον.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε, στα τηλέφωνα του 1ου ΕΠΑΛ Σερβίων 2464021518  & 6977997780 (Τηλέφωνο Διευθυντή).

Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Σερβίων

Κυριάκος Μ. Τσολακίδης
  Καθ. Κλ. ΠΕ19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας