Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι?

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα από στελέχη των παρατάξεων του Σπάρτακου ΔΡΑΣΕ και ΚΟΙΡΙΞΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ). Η κινητικότητα αυτή δεν είναι τυχαία. Ενόψει των αρχαιρεσιών του Σπάρτακου που με βάση το καταστατικό πρέπει να πραγματοποιηθούν το Φλεβάρη οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού έπιασαν δουλειά με στόχο για μία ακόμα φορά να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους. Στόχος τους οι συνάδελφοι στα οκτάμηνα τους οποίους θυμήθηκαν μετά από 2,5 χρόνια απραξίας και κοροϊδίας.
          Οι συσκέψεις που οργανώνουν σε ενεργειακά χωριά της περιοχής, με την παρουσία παραγόντων (όπως ο βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Διοίκηση κ.α) για τους οκταμηνίτες δεν έχει άλλο στόχο από να τους αρπάξουν την ψήφο. Η παρουσία αυτών των παραγόντων από μόνη της αποτελεί πρόκληση μιας και από τις θέσεις τους συνέβαλαν στην προώθηση της πολιτικής που ανέτρεψε εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών όπως οι Σ.Σ.Ε , συνέβαλαν στην προώθηση της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης κ.α. Αλήθεια τι πρόκειται να ψηφίσουν στην 3η αξιολόγηση που προβλέπει νέα επίθεση στα εργατικά δικαιώματα?  
          Το μέγεθος της υποκρισίας και της κοροϊδίας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι εκλεγμένοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας στο Δ.Σ του Σπάρτακου πρότειναν επανηλλημένως να μπεί θέμα στο Δ.Σ η υπογραφή σύμβασης για τους οκταμηνίτες όμως οι παρατάξεις αυτές αρνήθηκαν ακόμα και τη συζήτηση με την δικαιολογία ότι δεν μπορούν να τους εκπροσωπήσουν και υπεύθυνα για το ζήτημα είναι τα Εργατικά Κέντρα. (λες και στα Εργατικά Κέντρα την πλειοψηφία δεν την έχουν οι ίδιοι.). Όταν η Αγωνιστική Συνεργασία στην υπογραφή της ΕΣΣΕ για το τακτικό προσωπικό προτείνε να συμπεριληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι, απέρριψαν την πρόταση μαζί με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.   Επίσης την στιγμή που οργανώνουν αυτές τις συσκέψεις όπου τάζουν σύμβαση στους οκταμηνίτες στο Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ την Τετάρτη 13/9/2017 το ζήτημα ούτε αναφέρθηκε.
          Οι εργαζόμενοι στα οκτάμηνα έχουν εμπειρία από αυτήν την κοροϊδία. Λίγα χρόνια πριν παίχτηκε το ίδιο σκηνικό λίγο πριν από τις αρχαιρεσίες. Ενώ οι συνάδελφοι στα οκτάμηνα έδειξαν αγωνιστικές διαθέσεις οι εργοδοτικοί κυβερνητικοί συνδικαλιστές τους «έταξαν» σύμβαση με σκοπό να καταπνίξουν τις διαθέσεις και να τους υφαρπάξουν την ψήφο. Περίπου 700 συνάδελφοι οκταμηνίτες συμμετείχαν  στις αρχαιρεσίες και μετά από αυτό «εξαφανίστηκαν».
          Αυτός είναι ο ρόλος τους, να ευνουχίσουν όποιες αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, να βγάζουν λάδι κυβερνητικά και αλλά στελέχη για το ρόλο τους, να κρατάνε καρέκλες ώστε να συνεχίζουν αυτό το βρώμικο ρόλο τους.
          Καλούμε τους συναδέλφους οκταμηνίτες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Να εγγραφούν μαζικά στο σωματείο, να στηρίξουν τη δύναμη που είχαν και έχουν στο πλευρό τους την Αγωνιστική Συνεργασία.
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για :
-      Υπογραφή Σ.Σ.Ε για τους εργαζόμενους στα οκτάμηνα μαζί με την υπογραφή και για το τακτικό προσωπικό με βασικό μισθό 751ευρώ με όλα τα επιδόματα και όλες τις 3ετίες.


Δεν υπάρχουν σωτήρες - Μόνος δρόμος ο δρόμος του αγώνα.

Πτολεμαΐδα 13/9/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας