Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Γεωργία και κτηνοτροφία δίνουν απάντηση στον εφιάλτη της ανεργίας

Η ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία, μαζί με τη μεταποίηση και τις εξαγωγές, δίνουν χειροπιαστή απάντηση στον εφιάλτη της ανεργίας.  Δημιουργούν εισόδημα, νέες θέσεις εργασίας και δίνουν δουλειά σε άλλους κλάδους της οικονομίας. Καμιά πολιτική και αναπτυξιακή πρόταση δεν έχει νόημα αν δε δίνει απάντηση στην ανεργία και η αγροτιά δίνει την πιο χειροπιαστή απάντηση. Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η μεγάλη δύναμη της κοινής μας προσπάθειας.
 Όλη η ελληνική κοινωνία προσβλέπει σήμερα στην αγροτιά και πιστεύει στις δυνατότητες της. Για να στηρίξει όμως η αγροτιά την πατρίδα πρέπει όλοι μαζί να της δώσουμε τη δύναμη να σηκώσει το μεγάλο βάρος».
Αυτό τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος παρουσιάζοντας σήμερα το πρωί (στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ στην Κοζάνη) τα βασικά σημεία της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π.), σε εκδήλωση που οργάνωσε το Ε.Β.Ε. Κοζάνης και το Υπουργείο, στο πλαίσιο της 30ης Έμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας. 
Ο κ. Κουκουλόπουλος έκανε λόγο ακόμα και για «ειρηνική επανάσταση που συντελείται στην ελληνική ύπαιθρο που εκφράζεται με τη ριζική αλλαγή στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων».    
Υπογράμμισε δε ακόμα ότι «το επόμενο βήμα είναι η άμεση εκπόνηση ενός ρεαλιστικού προγράμματος που θα δίνει λύσεις σε νευραλγικά θέματα, όπως η μείωση του κόστους παραγωγής, η ρευστότητα και η φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος. 
Γι΄ αυτό πιστεύω ότι η αγροτιά δικαιούται μέρισμα από το δημοσιονομικό πλεόνασμα όχι με τη μορφή εισοδηματικής ενίσχυσης, αλλά ως συμβολή στην αναπτυξιακή της προσπάθεια.
Γι΄ αυτό στο ΥΠ.Α.Α.Τ. δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα με όλα τα στελέχη και τις υπηρεσίες ώστε να σταθούμε αποτελεσματικά δίπλα στον Έλληνα αγρότη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας