Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Παιδόφιλοι καθηγητές: Η πληγή που παλεύουν να κλείσουν δύο υπουργοί και η ΕΛ.ΑΣ.

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η δήλωση-βόμβα του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, για την ύπαρξη παιδόφιλων εκπαιδευτικών οι οποίοι εργάζονται σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας.
Η υπόθεση βγήκε στο φως όταν ο υπουργός Παιδείας ανέφερε στην Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής πως έχει ήδη θέσει σε αργία τέσσερις εκπαιδευτικούς έπειτα από συνεννόηση με τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη.

Στην πορεία η λίστα με τα ονόματα των εκπαιδευτικών μεγάλωσε επικίνδυνα, καθώς, εκείνοι που τέθηκαν σε αργία είναι επτά, τέσσερις που υπηρετούν στην Αθήνα και τρεις από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ανάμεσά τους η περίπτωση καθηγητή σε γυμνάσιο της Γλυφάδας, λέκτορα του πανεπιστημίου Πατρών και δασκάλων σε δημοτικά σχολεία Ρεθύμνου, Κιλκίς και Δράμας. Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος» πρόκειται για δικογραφίες διακίνησης σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας που έχουν απασχολήσει τα τελευταία χρόνια την ΕΛ.ΑΣ. και την επικαιρότητα.
Λοβέρδος: Είναι σχεδόν 1.000 οι παιδόφιλοι -Ο Σφακιανάκης τους ξέρει όλους
Επιπλέον, ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook τόνισε ότι είναι πολύ περισσότεροι οι παιδόφιλοι και η ΕΛ.ΑΣ. τους γνωρίζει.
«Ο κ. Σφακιανάκης ήρθε πριν από τρεις ημέρες στο Υπουργείο μας και ανέπτυξε λεπτομέρειες σχετικά με τη δράση αυτή. Εδωσε τον αριθμό των παιδόφιλων, που είναι κοντά στους 1.000 και μας είπε ότι τους ξέρει όλους. Μας είπε ότι όλοι έχουν συλληφθεί και μας έδωσε την πληροφορία ότι κάποιοι από αυτούς, μάλιστα ο αριθμός που μας έδωσε χθες είναι μικρότερος από αυτόν που μας έδωσε σήμερα, είναι και μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα ακόμη» έγραψε χαρακτηριστικά.
Δύο υπουργοί και η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος παλεύουν να κλείσουν την πληγή
Υπό το φως αυτών των εξελίξεων οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Παιδείας σε συνεργασία με τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρουσίασαν σήμερα το πρόγραμμα CYBERKID το οποίο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να «σερφάρουν» με ασφάλεια στο Διαδίκτυο, αλλά και να αποκτήσουν ασφαλή εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες.
Τι είναι το Cyberkid
Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο να προβάλει τις θετικές πλευρές του Διαδικτύου, όπως η ανεύρεση χρήσιμων πληροφοριών και η ψυχαγωγία, ενώ, παράλληλα θα ενημερώνονται για τους πιθανούς κινδύνους που κρύβονται. Οι γονείς θα μπορούν να επισκεφθούν μαζί με τα παιδιά τους το Cyberkid, να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν για την πιο ασφαλή πλοήγηση.
Κικίλιας: Με ένα κλικ κάθε παιδί θα συνδέεται με έναν αστυνομικό
Στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα με ένα κλικ να συνδέονται με έναν αστυνομικό επί 24ωρου βάσεως.
Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο (real time) σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της χρήσης μίας καινοτόμου (touchscreen call) διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος. Οι Αξιωματικοί θα διαχειρίζονται τον κίνδυνο ή την απειλή, η οποία προέρχεται μέσω διαδικτύου με σύγχρονες διαδικασίες και μέσα από ένα Σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (CYBER ALERT), που θα έχει έδρα στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
«Θέλουμε από τα παιδιά μας να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του διαδικτύου και να μάθουν να προστατεύονται. Θέλουμε από τα παιδιά μας να κατανοήσουν τι σημαίνει εικονική πραγματικότητα, σερφάρω στο Internet, και πότε είναι ασφαλής μία τέτοια διαδικασία. Θέλουμε να μάθουν πότε κινδυνεύουν από παιδόφιλους και κακοποιά στοιχεία, από εκβιαστές, πότε να βάζουν όρια σε οποιαδήποτε μορφή διαδικτυακού εκφοβισμού. Μαθαίνουμε να μην "τσιμπάμε" στις παγίδες του Διαδικτύου» τόνισε ο κ. Κικίλιας.
Σφακιανάκης: Τα παιδιά μας τα πλησιάζουν αρπακτικά
Για «αρπακτικά» έκανε λόγο ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι οι γονείς πρέπει να επιτηρούν συνεχώς τα παιδιά τους κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα social media.
«20.000 παιδιά την ημέρα σε όλο τον κόσμο δεν θέλουν να πάνε σχολείο, καθώς έχει παραβιαστεί η ασφάλεια του υπολογιστή τους» είπε με νόημα και συνέχισε «Δεν θέλω τα παιδιά μας να γίνουν φοβικά με το ίντερνετ. Κατά 98% έχει θετικά στοιχεία, αυτό το 2% θα καταπολεμήσουμε προκειμένου να κάνουμε την πλοήγηση ασφαλή». Εδωσε επίσης στη δημοσιότητα ειδική πλατφόρμα ενημέρωσης των σχολείων και την υπόσχεση οτι δεν θα ποινικοποιούνται οι "ζαβολιές" που κάνουν οι μαθητές μεταξύ τους στέλνοντας ως αστυνομία φακέλους στους εισαγγελείς».
Αρκούν τα μέτρα αυτά;
Από την άλλη πλευρά η ραγδαία εξάπλωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και το γεγονός ότι τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στο Διαδίκτυο δημιουργεί το εύλογο ερώτημα εάν τα μέτρα αυτά αρκούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου που δείχνει να παίρνει τις διαστάσεις μάστιγας.
Αλλωστε, μπορεί η δημοσιοποίηση της υπόθεσης να προκαλεί επιπρόσθετη ανησυχία για το γεγονός ότι είναι εκπαιδευτικοί εκείνοι που κατηγορούνται για παιδοφιλία, ωστόσο, οι περιπτώσεις είναι ανησυχητικά πολλές. Αλλωστε δεν είναι λίγοι οι παιδόφιλοι και παιδεραστές που έχουν ήδη συλληφθεί και ήταν καθηγητές γυμναστικής, προπονητές ή ακόμη και παιδίατροι.

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας