Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Παίζοντας τον εαυτό τους

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Η παράσταση του Ψινάκη στο δημοτικό συμβούλιο άρχισε. Μόνο που δίπλα του αυτή τη φορά δεν έχει τους κριτές ριάλιτι, αλλά τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους. Μικρή η διαφορά γι’ αυτόν που ξέρει  καλύτερα από όλους τι ακριβώς μετράει για να ξεκινήσει το σόου.
Δεν κάνει κάτι άλλο ο άνθρωπος από αυτό που έκανε πάντα. Υποδύεται τον εαυτό του κι αν νόμιζαν κάποιοι ότι θα υιοθετούσε το αποδεκτό ύφος για κάποιον που έχει δημόσια θέση, τώρα διαψεύδονται πανηγυρικά.

Γιατί όχι μόνο ο Ψινάκης και οι υπόλοιποι σαν κι αυτόν δεν έχουν σκοπό να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους, αλλά αντίθετα φαίνεται ότι έχουν βάλει στόχο να αποδείξουν ότι κάθε χώρος και κάθε διαδικασία μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ριάλιτι, αρκεί να έχεις τα κατάλληλα υλικά.
Ας μην μας κάνει, λοιπόν, καμία εντύπωση η παρουσία ενός δημάρχου που άλλοτε μέσα από την εξτραβαγκάντσα του και άλλοτε μέσα από ακρότητες προσπαθεί να σοκάρει την κοινή γνώμη. Είναι κι αυτό κομμάτι της συνειδητοποίησης ότι ο δημόσιος λόγος έχει βαθιά εκχυδαϊστεί . Απλά κάποιοι επιμένουν ακόμα να βρίσκουν χαριτωμένα τα καραγκιοζιλίκια, χωρίς να έχουν αντιληφθεί ότι είναι η άλλη όψη του νομίσματος  μιας φασίζουσας νοοτροπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας