Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η αποχώρηση του Δισερή, το «σόου» του Παλούκα, το «4 στα 4» με τους αντιδημάρχους και η πρόσκληση του …Αρτέμη Σώρρα!

«Φωτιές» άναψε η συζήτηση του 3ου -τυπικού ως προς την ουσία- θέματος της ημερήσιας διάταξης, «Περί έγκρισης χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου ‘Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου κεντρικής πλατείας στην Τ.Κ. Ελάτης’» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014.
Κατά πρώτον αυτό στάθηκε η αιτία -ή η αφορμή(;)- για την αποχώρηση από την αίθουσα του -μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα επίσημα ανακοινωθέντα- αντιδημάρχου Θύμιου Δισερή, ο οποίος θεώρησε μειωτική για τον ίδιο την ανάθεση την εισήγησης του παραπάνω θέματος, που εμπίπτει χωροταξικά στην αρμοδιότητα του, σε άλλο σύμβουλο της πλειοψηφίας και συνεχίστηκε σε δεύτερη φάση, με την ανάθεση -πάλι στον ίδιο σύμβουλο- διευθέτησης κάποιας εκκρεμότητας που προέκυψε στο αυτό ζήτημα. Τότε ο κ. Δισερής αποχώρησε από αίθουσα φανερά ενοχλημένος, λέγοντας ότι «και εγώ τι ρόλο θα παίζω…, ξεκινήσαμε λάθος» και «διορθώνοντας» ότι αποχωρεί «λόγω κούρασης».
Ίσως η αποχώρηση να κρύβει και κάτι άλλο… Όπως και να έχει το πράγμα, το γεγονός δημιουργεί ένα «αγκάθι» στην πλειοψηφία, που προσπαθεί επί των διαδικασιών να βρει τα «πατήματά» της, γιατί παρουσιάζονται κάποιες δικαιολογημένες -ως ένα βαθμό- αρρυθμίες, -πολλά θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, ελλιπής προετοιμασία λόγω του κατεπείγοντος πολλών θεμάτων, ελλιπής ενημέρωση κλπ-.

Στο ίδιο θέμα, είχαμε -όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση- αντιπαράθεση του προέδρου της Ελάτης Λευτέρη Παλούκα με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και τ. δήμαρχο Βασίλη Κωνσταντόπουλο, που διαφαίνεται να εξελίσσεται σε διαρκή κόντρα, μιας και ο πρόεδρος της Ελάτης αρέσκεται σε κάθε παρέμβασή του να αφήνει αιχμές για το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, με τον τ. δήμαρχο να «σηκώνει το γάντι» και να απαντάει «επί προσωπικού» -«σόου» χαρακτήρισε στο τέλος τις παρεμβάσεις Παλούκα- και πάει λέγοντας. Μια ανούσια- κατά την γνώμη μας- κόντρα, που δεν προάγει τη δημιουργική -ως όφειλαν- λειτουργία τους στο δημοτικό συμβούλιο... 

Επί της ουσίας, το ως άνω θέμα της ημερήσιας διάταξης -εισηγητής ο Μίλτος Ζορμπάς- ψηφίστηκε ομόφωνα, δίνοντας παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου με αναθεώρηση τιμών μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2014, απόλυτα αιτιολογημένη, αφού στο έργο, που είχε υπογραφεί η σύμβαση από 4.2.2013 με χρόνο παράδοσης τους εννέα (9) μήνες -έπρεπε να περαιωθεί μέχρι τις 3.11.2013-, υπήρξαν προσωρινές διακοπές εργασιών -από 11.8.2013 έως 8.1.2014 και 19.3.2014 έως 22.8.2014- λόγω καθυστέρησης πληρωμών 1ου και 2ου λογαριασμού. 

Στην παρέμβαση του προέδρου Λευτέρη Παλούκα τέθηκε επιπλέον το θέμα της στένωσης του κεντρικού δρόμου της Ελάτης από την εκτέλεση του έργου, με την πρόταση να καταργηθεί ένα τμήμα του πεζοδρομίου, ζήτημα που παραπέμφθηκε να εξεταστεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου.    

Καταγγελτική -στο ίδιο θέμα- ήταν και η τοποθέτηση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Πολυδεύκη Λιάκου, ο οποίος αναφέρθηκε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή, ενάντια στο νόμο, ενέκρινε παρατάσεις έργων χωρίς αναθεώρηση τιμών, αγνοώντας τις εισηγήσεις της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, με τον κ. Κωνσταντόπουλο να αντιδρά έντονα, διαφωνώντας. 

Ενδιαφέρον παρουσίασε και η συζήτηση του 2ου θέματος της ημερήσιας διάταξης «περί δημιουργίας οργανωμένου χώρου διάθεσης αδρανών υλικών και αποβλήτων». Εδώ ψηφίστηκε μεν ομόφωνα η εισήγηση της πλειοψηφίας -Τέτος- για τον καθορισμό του χώρου στην περιοχή του Πολυρράχου, χώρος που έχει γίνει αποδεκτός από τη ΔΙΑΔΥΜΑ η οποία θα αναλάβει και τη μελέτη χωρίς επιβάρυνση για το δήμο, αλλά το θέμα «κόλλησε» προσωρινά στο γεγονός ότι δεν είχε προηγηθεί ενημέρωση και κατά συνέπεια απόφαση του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας, ώστε να είναι σύννομη, κάτι που τελικά ξεπεράστηκε με τις επιφυλάξεις του προέδρου της κοινότητας Γιάννη Καραγιάννη, που θα εξετάσει το ζήτημα και θα εισηγηθεί θετικά -απ’ ότι φάνηκε, παρά τις όποιες αντιρρήσεις και παρατηρήσεις- εκ των υστέρων. Κατά τη συζήτηση ο κ. Κωνσταντόπουλος πρότεινε να εξεταστεί το θέμα δημιουργίας επιπλέον τριών χώρων εναπόθεσης μπαζών με χωροταξική διασπορά στο υπόλοιπο του δήμου -Καμβούνια, Βελβεντός, ευρύτερη περιοχή Βαθυλάκκου-.


Από τα υπόλοιπα θέματα ξεχωρίσαμε, την έγκριση επιλογής θέσης τοποθέτησης ανελκυστήρα στο δημαρχείο για εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ προϋπολογισμού 18.000€, την προέγκριση κανονισμού άρδευσης εκτός ζωνών ΤΟΕΒ, τη διαγραφή χρεών ύδρευσης από βεβαιωτικούς καταλόγους για ειδικές κατηγορίες συμπολιτών (ΑΜΕΑ, καρκινοπαθείς κ.α.) -να συμπεριληφθούν και οι άνεργοι, πρότεινε ο σύμβουλος της μειοψηφίας Νίκος Γεωργακόπουλος-, την έγκριση χορήγησης δωρεάν ξυλοκάρβουνου στους δημότες -διατυπώθηκε ο προβληματισμός για το αν επιτραπεί η χρήση ξυλοκάρβουνου-, τις ρυθμίσεις οικονομικών θεμάτων προϋπολογισμού και κατανομής πιστώσεων (Ζυγούρης), την τροποποίηση αποφάσεων σχετικά με εκπροσώπους σε διάφορες επιτροπές,  την επιχορήγηση του Συλλόγου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Βελβεντού (1.500€) και την έγκριση δαπανών για τις επετειακές εκδηλώσεις στις 9, 10 και 28 Οκτωβρίου (6.500€). 

Η απάντηση στο ερώτημα του δημοτικού συμβούλου Σωκράτη Μπρουσιόβα, σχετικά με επιχορηγήσεις συλλόγων -πολιτιστικών ή αθλητικών-, κατέδειξε ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, λόγω των μικρών ποσών που θα διατεθούν καθώς και των αυστηρών κριτηρίων έγκρισης. 

Στα ενημερωτικά θέματα ξεχώρισε η ανάγνωση από τον πρόεδρο πρόσκλησης προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του …Αρτέμη Σώρρα -ή της ομάδας υποστήριξης του Αρτέμη Σώρρα-, του γνωστού «σωτήρα» της Ελλάδας που διαθέτει 600 δισ. €   για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους (!), στην ομιλία-ενημέρωση που θα γίνει το Σάββατο 27/9 - 7:00 στο εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα! Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του δημάρχου που πιθανολόγησε κατά ένα …ποσοστό 10% το πρόσωπο να είναι αξιόπιστο, καταλήγοντας ότι «αξίζει τον κόπο να το ερευνήσουμε. Εγώ δεν παίρνω καμιά θέση, ούτε υπέρ ούτε κατά. Ούτε να ενθουσιαστούμε, ούτε να πούμε ‘πέτα τον απ’ έξω’». 

Ακόμη ο δήμαρχος στην αναφορά του για το εμπάργκο της Ρωσίας στα ελληνικά προϊόντα -μεταξύ των οποίων και τα ροδάκινα Βελβεντού-, ενημέρωσε το σώμα ότι τις επόμενες μέρες είναι προσκεκλημένος στο «Μακεδονία Παλλάς» συμμετέχοντας σε μια κίνηση(;) που στόχο θα έχει «να δημιουργήσει συνθήκες ώστε τα προϊόντα να πάνε στις ρωσικές αγορές», παρά το επίσημο δυσμενές διακρατικό κλίμα(!). 

Στα θέματα ενημέρωσης έγινε επίσης συζήτηση με συγκεκριμένες προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία της εμποροπανήγυρης (Νιάημερου) στα Σέρβια, που ήδη έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ζήνων Παπαδημητρίου, ανακοίνωσε τα ονόματα των αντιδημάρχων  που είναι οι Τέτος Νίκος, Ζυγούρης Φώτης, Παπαδόπουλος Σταύρος και Δισερής Θύμιος, τα επιμέρους καθήκοντα των οποίων -όπως ανέφερε- θα γίνουν γνωστά με την επίσημη ανακοίνωση που θα αναρτηθεί αύριο (σήμερα). Ονόματα που επιβεβαίωσαν στο σύνολό τους -4 στα 4- τις πληροφορίες μας που είχαμε δημοσιεύσει από τις 7.9.2014.
Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr 



   

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Την κοπάνησε ο μουκριώτης και την πήρε την αντιμισθία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το Προφίλ μας