Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυιτκής Μακεδονίας - Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 25/9/2014 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες σήμερα Πέμπτη (25-9-2014) και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.
Πιο αναλυτικά:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες σήμερα Πέμπτη (25-09-2014), αρχικά στο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Δυτική Μακεδονία, την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.


Την Παρασκευή (26-09-2014) τα φαινόμενα της προηγούμενης παραγράφου θα επηρεάσουν αρχικά όλη την ηπειρωτική χωρά και βαθμιαία θα επεκταθούν στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες στα δυτικά.

Το Σάββατο (27-09-2014) α) βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν στη Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

 Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί , μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

 Ειδικότερα:
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να πληροφορήσουν τους οικείους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου  κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για μέτρα αυτοπροστασίας από  έντονα καιρικά φαινόμενα   και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  στην ηλεκτρονική διεύθυνση    www.pdm.gov.gr  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας