Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Όραμα για τη μεταλιγνιτική εποχή από τον νέο δήμαρχο Κοζάνης


Σε ένα εικοσαετές στρατηγικό σχέδιο για τη μεταλιγνιτική περίοδο στοχεύει ο νέος δήμαρχος Κοζάνης, Ελευθέριος Ιωαννίδης, ο οποίος εκλέχθηκε έχοντας την υποστήριξη των Οικολόγων Πρασίνων, του ΣΥΡΙΖΑ, της Δράσης και της Δημιουργίας Ξανά.

Ο κ. Ιωαννίδης ήταν υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων το 2007 και 2009.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κοζάνης, το στρατηγικό αυτό σχέδιο θα μπορεί να αξιοποιήσει συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ο τοπικός πόρος ανάπτυξης, ο φόρος στερεών καυσίμων, ο υπολογισμός εξωτερικού κόστους (που θα μετατρέπει σε οικονομικά δεδομένα τις συνέπειες της λιγνιτικής δραστηριότητας στην περιοχής) και το τέλος μείωσης λιγνιτικής ισχύος.
«Όλα αυτά επιδιώκουμε να εφαρμοστούν σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, το ελληνικό κράτος και τους πολίτες της περιοχής», πρόσθεσε.
Κληθείς να αξιολογήσει το εκλογικό αποτέλεσμα είπε: «Η κίνησή μας, σαν μια συλλογικότητα που δημιουργήθηκε από την κοινωνία, θεωρούμε ότι μπορεί να εκφράσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο την ίδια την κοινωνία. Επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της περιοχής, να κινητοποιήσουμε τους πολίτες όλου του δήμου Κοζάνης, να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, που θα βελτιώνει τις υπηρεσίες του Δήμου και θα συμβάλλει στο να βγει η Κοζάνη από το οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αδιέξοδο. Είναι πολύ σημαντική, συνεπώς, η ευθύνη μας, αλλά εκτιμούμε ότι με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών δυνάμεων του Δήμου θα καταφέρουμε να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες αυτών που μας επέλεξαν».
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας