Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

H Π.Α.Σ.Π. ΤΕΙ Κοζάνης για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Την Κυριακή , 17 Νοεμβρίου, συμπληρώνονται 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου εναντίον της Απριλιανής δικτατορίας.

Ηταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και ουσιαστικά προανήγγειλε της πτώση της Χούντας.
Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι οχυρώθηκαν μέσα στο κτίριο της σχολής επί της οδού Πατησίων και ξεκίνησαν τη λειτουργία του ανεξάρτητου ραδιοφωνικού σταθμού του Πολυτεχνείου. Ο πομπός κατασκευάστηκε μέσα σε λίγες ώρες στα εργαστήρια της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. “Εδώ Πολυτεχνείο! Λαέ της Ελλάδας το Πολυτεχνείο είναι σημαιοφόρος του αγώνα μας, του αγώνα σας, του κοινού αγώνα μας ενάντια στη δικτατορία και για την Δημοκρατία” φράσεις που μέχρι και σήμερα έχουν μείνει χαραγμένες στην μνήμη του Ελληνικού λαού από την Μαρία Δαμανάκη, τον Δημήτρη Παπαχρήστο και τον Μίλτο Χαραλαμπίδη.


Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση του Δημάρχου. Οι σημερινές δύσκολες οικονομικά αλλά και πολιτικά συγκυρίες, δεν θα πρέπει να υποβαθμίζουν και ουσιαστικά να καταλύουν οποιαδήποτε έννοια της Τοπική Αυτοδιοίκησης.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού για τον προϋπολογισμό του 2014:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η σημερινή μέρα θα έπρεπε να είναι και είναι η κορυφαία μέρα της λειτουργίας του Δήμου. Σήμερα συζητείται στην ολομέλεια του σώματος, ο προϋπολογισμός έργων και λειτουργίας του Δήμου.
Σήμερα καθορίζεται η ποιότητα υπηρεσιών που θα παρέχει ο Δήμος στους πολίτες του την επόμενη χρονιά. Σήμερα αποφασίζονται οι δαπάνες για όλες τις λειτουργίες του Δήμου και ταυτόχρονα τα έσοδα του.
Με την κατάρτιση και ψήφιση του προϋπολογισμού, του τεχνικού προγράμματος αλλά και του ετήσιου προγράμματος δράσης, η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να καθορίζει την λειτουργία του Δήμου με βάση τις πολιτικές που θέλει ν’ ασκήσει.
Στον προϋπολογισμό δηλαδή αποτυπώνονται οι πολιτικές που ασκεί η Δημοτική Αρχή σε όλες τις λειτουργίες του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα χαράσσει την αναπτυξιακής της πολιτική μέσω του τεχνικού προγράμματος και του ετήσιου προγράμματος δράσης.
Όμως κύριοι και κυρίες συνάδελφοι φέτος δεν έγινε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας