Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Παρουσίαση βιβλίου "Η πολιτική βία στην ελληνική κοινωνία"

Το vetonews.gr και το vetofm παρεμβαίνουν στο μεγάλο θέμα της πολιτικής βίας που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία και που τα τελαιταία χρόνια έχει διχάσει το πολιτικό σύστημα της χώρας. Εχει διχάσει ακόμη και τους πολίτες που θεωρούν ορισμένοι εξ αυτών οτι υπάρχει καλή βία που λειτουργεί γιά το ευρύτερο συμφέρον κοινωνικών ομάδων η του λαού!
Ερωτήματα που σίγουρα θα συζητηθούν
- Ακροδεξιά η ακροαριστερή βία;
- Γιατί η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης όπου έγινε εμφύλιος και δικτατορία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;
- Γιατί η Ελλάδα έχει τη βιαιότερη πολιτική ιστορία στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο;
- Εχει πολιτισμικές ρίζες η βία στην ελληνική κοινωνία;
Το βιβλίο του Δημήτρη Ψυχογιού είναι η καλύτερη αφορμή για να συζητήσει κανείς για τετοια φαινόμενα.

Η συζήτηση και η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα στην Αίθουσα ''Φίλιππος'' στην Κοζάνη θα μιλήσουν για το βιβλίο οι Πάσχος Μανδραβέλης Δημοσιογράφος, η Ντόρα Τσικαρδάνη νομικος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ο συγγραφέας Δ. Ψυχογιός και θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος Σπύρος Κουταβας.
Ο Δημήτρης Ψυχογιός ήταν καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ασχολήθηκε κατά καιρούς με την πολιτική, εργαζόταν πάντα σε εφημερίδες και περιοδικά. Συνεχίζει να σχολιάζει την επικαιρότητα κάθε Κυριακή στο Βήμα ως «Διόδωρος Κυψελιώτης», γράφει και στην Athens Voice. Παντρεμένος, πατέρας πολλών παιδιών. Γεννήθηκε το 1948 στα Λεχαινά Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας