Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ας βγάλουν επιτέλους το σκασμό

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, κάποιος που αποκαλύπτει τα εθνικά μυστικά έρχεται αντιμέτωπος με το νόμο. Οποιος κι αν είναι αυτός, όσο ηλίθιος, ανόητος ή αφελής. Πολύ δε περισσότερο αν έχει υπάρξει αξιωματούχος και κύριος εκφραστής της εθνικής εξωτερικής πολιτικής.
Δε συμβαίνει βέβαια το ίδιο και στη χώρα που τα μέσα ενημέρωσης έδειχναν live τις εικόνες αναχώρησης του ελληνικού στόλου από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας, παραμονές της κρίσης στα Ιμια. Τι εθνικό συμφέρον και τι κολοκύθια τώρα. Ολα στο βωμό της τηλεθέασης και της προσωπικής προβολής.
«Ο μεγάλος τραγουδιστής» της εποχής του Οτσαλάν
για ακόμα μια φορά ξαναχτύπησε, για να μας υπενθυμίσει πόσοι τυχάρπαστοι πέρασαν από την πολιτική ζωή του τόπου και με απίστευτα ελαφρότητα διαχειρίστηκαν τα εθνικά του θέματα.
Οι ενέργειες των μυστικών υπηρεσιών, των οποίων τότε προΐστατο ο Πάγκαλος, όπως και όλη η διαχείριση των κρίσεων με Οτσαλάν και ºμια ανήκει στη σφαίρα αυτού που δεν αποτελεί –τουλάχιστον προς το παρόν- θέμα για δημόσια συζήτηση, πολύ δε περισσότερο αυτού του τύπου.
Κάποια στιγμή όσοι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στα πράγματα αυτού του τόπου ή θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους ή να βγάλουν επιτέλους το σκασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας