Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

H CIA χρηματοδοτεί έρευνες για να «ελεγχθούν» τα μετεωρολογικά φαινόμενα

Σε ένα νέο επεισόδιο του διαχρονικού έπους για τις μυστηριώδεις δραστηριότητες της CIA, αναφορές μέσων ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν λόγο ότι η υπηρεσία χρηματοδοτεί εν μέρει έρευνα για το πώς μπορεί να ελεγχθεί ο καιρός και η κλιματική αλλαγή!

Σύμφωνα με τον ιστότοπο motherjones.com η CIA βοηθάει την έρευνα της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (NAS) που σκοπό έχει να διαπιστώσει το αν, κατά πόσο και πώς οι άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν τον καιρό και τις αλλαγές στη Φύση ώστε να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή.

Οπως περιγράφει η NAS, η έρευνά της εντοπίζεται στις μεθόδους διαχείρισης της ηλιακής ακτινοβολίας και μετακίνησης του διοξειδίου του άνθρακα, που είναι και οι δύο παράγοντες του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Το κόστος της έρευνας δεν είναι τεράστιο. Μόλις που ξεπερνάει τα 630.000 δολάρια (περί του μισού εκατ. ευρώ) και μοιράζεται μεταξύ της NASA, της Εθνική Διεύθυνσης Ωκεανών και Ατμόσφαιρας αλλά και της CIA, όπως επισημαίνει ο βρετανικός Independent.

Η αποκάλυψη της εμπλοκής της CIA σε ένα τέτοιο πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί στις διαχρονικές εικασίες ότι η αμερικανική κυβέρνηση εδώ και δεκαετίες εμπλεκόταν σε προγράμματα διαχείρισης των μετεωρολογικών συστημάτων, μεταξύ των οποίων και ο πολυσυζητημένος ψεκασμός των σύννεφων - ώστε να παράγεται βροχή ή ακόμη και χιόνι.

Εκπρόσωπος της CIA αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις αναφορές για την εμπλοκή της υπηρεσίας στο πρόγραμμα: «Είναι φυσικό σε ένα θέμα όπως η κλιματική αλλαγή η Υπηρεσία να συνεργαστεί με επιστήμονες ώστε να καταλάβει καλύτερα και να κατανοήσει το φαινόμενο και τις επιπτώσεις του στην εθνική ασφάλεια» ανέφερε.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας