Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΠΑΣΕΒΕ Κοζάνης: υπογραφές ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικσης αργίας

Σε μαζική συγκέντρωση υπογραφών από μικρούς εμπόρους προχώρησε η Γραμματεία Π.Α.Σ.ΕΒΕ. Κοζάνης που δηλώνουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.  Πάνω από εκατό (100)  μικροί έμποροι υπογράφουν το παρακάτω κείμενο, το οποίο θα κατατεθεί στον εμπορικό σύλλογο της πόλης :
Υπογράφω και απαιτώ να μην καταργηθεί η Κυριακάτική αργία και το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.
Οι μικρέμποροι λέμε όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, όχι στην κατάργηση του ωραρίου.  Καλούμε τον εμπορικό σύλλογο και όλους τους φορείς σε έμπρακτη συμπαράσταση ώστε να μην περάσει αυτό το μέτρο.
Ξέρουμε ότι για να τονωθεί η αγορά πρέπει να εξαλειφθεί  η ανεργία, οι εργαζόμενοι να παίρνουν έναν αξιοπρεπή μισθό με βάση τις ανάγκες τους, οι συνταξιούχοι μια αξιοπρεπή σύνταξη. Δεν θα τονωθεί η αγορά αν βάλουμε ράντζα στα μαγαζιά μας .
Γραμματεία Π.Α.Σ.ΕΒΕ. Κοζάνης”
Παράλληλα οι μικροί έμποροι της Κοζάνης καλούν την ομοσπονδία, τον εμπορικό σύλλογο να αντιταχθούν ΞΕΚΑΘΑΡΑ ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας  
Καλούμε τους υπόλοιπους κλάδους των αυτοαπασχολουμένων με αποφάσεις και δράσεις να σταθούν στο πλευρό των μικρών εμπόρων.
Καλούμε σε κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους μας ώστε αν μην περάσει αυτό το μέτρο που αφορά ΟΛΟΥΣ μας.
Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.
Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ήμερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας