Ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι ουδέποτε έγινε τέτοια συζήτηση, σημειώνοντας ότι καμία τρόικα δεν θα καταργήσει το υπουργείο
Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας RealNews, το οποίο κάνει λόγο για κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, ύστερα από εισήγηση της τρόικας, έδωσε ο αρμόδιος υπουργός, Θεόδωρος Καράογλου,
επισημαίνοντας η επανασύστασή του δεν είναι πολυτέλεια και ότι δεν
οφείλεται σε αυτήν η κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.
Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της εφημερίδας σημείωνε ότι η τρόικα εισηγήθηκε το κλείσιμο δομών του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και το ΥΜΑΘ, εκφράζοντας αμφιβολίες για την αναγκαιότητα ύπαρξής του, με στόχο να καλυφθούν οι στόχοι των αποχωρήσεων και της κινητικότητας έως τα τέλη του έτους.
Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της εφημερίδας σημείωνε ότι η τρόικα εισηγήθηκε το κλείσιμο δομών του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και το ΥΜΑΘ, εκφράζοντας αμφιβολίες για την αναγκαιότητα ύπαρξής του, με στόχο να καλυφθούν οι στόχοι των αποχωρήσεων και της κινητικότητας έως τα τέλη του έτους.
Παράλληλα, το δημοσίευμα σημείωνε ότι το υπουργείο μαζί με τους
εποπτευόμενους φορείς απασχολεί περί τα 712 άτομα,
αναφέροντας ότι στην
κεντρική δομή του υπουργείου απασχολούνται 392 εργαζόμενοι σε υπηρεσίες
που αλληλοκαλύπτονται με τις υπηρεσίες των καλλικρατικών δήμων και της
περιφέρειας, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν την κυβέρνηση να βρει
τους 5.500 εργαζόμενους που υπολείπονται από τον στόχο των 12.500 μέχρι
τον Οκτώβριο.Από την πλευρά του, ο κ. Καράογλου διαβεβαιώνει ότι ουδέποτε έγινε τέτοια συζήτηση, υπογραμμίζοντας ότι το ΥΜΑΘ δηλώνει δυναμικά παρόν στην εθνική προσπάθεια εκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και καμία τρόικα δεν θα το καταργήσει.
Αναφερόμενος στα οφέλη, ο υπουργός τονίζει ότι το ΥΜΑΘ επανασυστάθηκε με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όχι μόνο για «εθνικούς και πολιτικούς συμβολισμούς», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά και για αναπτυξιακούς λόγους, προκειμένου να δώσει και πάλι ζωή στη δοκιμαζόμενη από την ύφεση Βόρεια Ελλάδα.
«Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι μετά τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου μας, για όλο το 2012 και μέχρι σήμερα, έχουν κατατεθεί περισσότερα από 130 επενδυτικά σχέδια ύψους άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, καταθέσαμε Σχέδιο Νόμου για την αναβάθμιση της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, ώστε η Βόρεια Ελλάδα να εξελιχθεί σε διεθνώς αναγνωρισμένο κόμβο καινοτομίας», επισημαίνει.
Ακόμη, ο κ. Καράογλου, σχετικά με τα 712 άτομο που φέρεται να απασχολεί το ΥΜΑΘ (μαζί με τους εποπτευόμενους φορείς ΚΕΔΑΚ-ΕΥΑΘ Παγίων κλπ), σημειώνει ότι είναι γνωστό σε όλους ότι το προσωπικό του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης μετά βίας είναι μια εκατοντάδα (για την ακρίβεια 108), το οποίο επιτελεί με υποδειγματικό τρόπο τη δουλειά του.
«Η επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «υπαναχώρηση», η παρουσία του δεν είναι «πολυτέλεια» και φυσικά δεν οφείλεται σε αυτήν η κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας», υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι «με τη Μακεδονία και τη Θράκη δεν παίζουμε. Η Μακεδονία και η Θράκη δεν καταργούνται, καθώς δεν είναι ούτε αποικία, ούτε προτεκτοράτο».
«Καθημερινά εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου η Βόρεια Ελλάδα να αποτελέσει υπόδειγμα ανάπτυξης, ανάκαμψης και αποκεντρωμένης διοίκησης. Μιας διοίκησης στην οποία στρέφονται καθημερινά εκατομμύρια Βορειοελλαδίτες, οι οποίοι βρήκαν στις υπηρεσίες του Υπουργείου μας έναν πολύτιμο σύμμαχο, μιας και δεν χρειάζεται πλέον να μεταβαίνουν στην Αθήνα για να διευθετούν υποθέσεις που μπορούν να λύνονται στη Θεσσαλονίκη, στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας», τονίζει.
«Για αυτό επανασυστάθηκε το ΥΜΑΘ, για αυτό ενισχύεται καθημερινά από την κυβέρνηση με αποκλειστικές αναπτυξιακές αρμοδιότητες, για αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει», καταλήγει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου