Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Πανικός από φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο κέντρο της Κοζάνης!

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Πανικό προκάλεσε το μεσημέρι της Τρίτης στους κατοίκους του κέντρου της πόλης της Κοζάνης, η φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου στην οδό Πίνδου (πίσω από την κεντρική οδό Παύλου Χαρίση και σε πολυκατοικία που γειτνιάζει στην παιδική χαρά που υπάρχει στη γειτονιά). Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά ξέσπασε στις 3.30 μ.μ. σε ένα διαμέρισμα στο οποίο κατοικούσε μια μητέρα με το δεκάχρονο παιδί της, οι οποίοι μόλις ξέσπασε η φωτιά βγήκαν αμέσως έξω! Οι πληροφορίες θέλουν τη φωτιά να προκάλεσε ένα αναμμένο κερί, το οποίο άναψε το παιδί χωρίς επίβλεψη και έτσι έγινε το κακό.

Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν άμεσα δυο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης και μεγάλη δύναμη ανδρών, όπως και η αστυνομία, οι οποίοι και επενέβησαν άμεσα σβήνοντας την πυρκαγιά σε λίγη ώρα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι πυροσβέστες χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν (μετά από άμεση επέμβαση) μια ηλικιωμένη γυναίκα, κάτοικο διπλανού διαμερίσματος του επάνω ορόφου, η οποία «πνίγηκε» από τους καπνούς. Η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, τρόμαξε αρκετά, ενώ οι κάτοικοι των γύρω πολυκατοικιών την άκουγαν για ώρα να φωνάζει σε βοήθεια.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως εξαιτίας της ώρα (μέσα στο μεσημέρι), οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα σπίτια τους με το που ξέσπασε η πυρκαγιά, ενώ η παιδική χαρά γέμισε από πολίτες που φοβήθηκαν για τυχόν εξάπλωσή της. Τέλος καλό όλα καλά,, ωστόσο, με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής να αποδείχθηκε σωτήρια, αν και οι υλικές ζημιές που υπέστη το διαμέρισμα είναι εκτεταμένες, ενώ οι πυκνοί καπνοί «έπνιξαν» τη γύρω περιοχή.
Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής διενεργεί έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας