Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ, για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Πριν τριάντα εννέα χρόνια έληξε ο επτάχρονος εφιάλτης που έζησε η πατρίδα μας και ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο της νεώτερης ιστορίας μας. Η  Μεταπολίτευση με όλες τις στρεβλώσεις και τις παθογένειές της, ταυτίστηκε  με τις σημαντικότερες και προοδευτικότερες κοινωνικές αλλαγές και κατακτήσεις του λαού μας, με ραγδαία ανάπτυξη και ευημερία, με εδραίωση των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου. Η Ελλάδα έγινε θεσμικά ισότιμο μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας. 

Το ΠΑΣΟΚ άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του όλα αυτά τα χρόνια και είναι υπερήφανο για τη συνεισφορά του και το ρόλο του στη μεγάλη αυτή προσπάθεια  για την εδραίωση της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους δικαίου στον τόπο μας. Θεσμοί και εγγυήσεις πολύτιμες που η κρίση έθεσε σε αμφισβήτηση, υπάρχουν στο τόπο μας όχι τυχαία ή αυτόματα, αλλά επειδή κάποιοι αγωνίστηκαν για αυτά με πρωτοπόρο πάντα τη δημοκρατική παράταξη.
Η κρίση μοιάζει αξεπέραστη στους πολίτες που υφίστανται βαριές θυσίες, αλλά δεν είναι. Η οικονομική κρίση δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει κρίση αξιών και θεσμών. Αυτό εξαρτάται από εμάς, από την  ικανότητα όλων μας να τα καταφέρουμε και να ξανακερδίσουμε όσα χάσαμε τα τελευταία τρία δύσκολα χρόνια. 
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να ξαναπιστέψουμε στον συλλογικό εαυτό μας και να μην επιτρέψουμε στη μισαλλοδοξία, την ισοπέδωση και τον λαϊκισμό να δηλητηριάσει την κοινή εθνική προσπάθεια. 
Αυτό που μας διδάσκει η αυριανή μέρα είναι ότι ενωμένοι, συνεργαζόμενοι παρά τις διαφορές μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε αφήνοντας πίσω τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και του μίσους. Ότι μπορούμε να έχουμε την πατρίδα που μας αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας