Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ολοκληρώνεται ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών που υλοποιεί ο Δήμος Κοζάνης στον Τετράλοφο

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο του «Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών» που υλοποιείται από τον Δήμο Κοζάνης στην Τοπική Κοινότητα Τετραλόφου της Δημοτικής Ενότητας Ελλησπόντου, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης που εκπονεί η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Στόχος των οριζόντιων παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται από την Γενική Γραμματεία είναι η πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση αρμόδιων κρατικών και άλλων φορέων, καθώς και της κοινωνίας γενικότερα, αλλά και η ανάπτυξη και αναβάθμισης υπηρεσιών πολύπλευρης στήριξης των γυναικών, όπως η εικοσιτετράωρη λειτουργία πανελλαδικής τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης SOS, νομική αρωγή κτλ.
Το χώρο των εργασιών επισκέφτηκε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Βαγγέλη Καραπάτσιο και την μηχανικό του έργου Σοφία Χατζημουρατίδου.
Ο ξενώνας είναι προϋπολογισμού 75.000,00 € και  αφορά στις εργασίες που απαιτούνται για να διαμορφωθεί το κτίριο πολλαπλών χρήσεων, που βρίσκεται στην τοπική κοινότητα Τετραλόφου, σε ξενώνα, με σκοπό τη φιλοξενία γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους (20 άτομα).
Το έργο περιλαμβάνει την δημιουργία W.C. ΑΜΕΑ, νέας ύδρευσης και αποχέτευσης, ντους και λουτρού, τοποθέτηση επίπλων κουζίνας, διαμόρφωση δύο δωματίων φιλοξενίας κ.ά.. Η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας