Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΕΟΡΤΑΣΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ & ΚΟΖΑΝΗΣ κ. ΠΑΥΛΟΣ

Με λαμπρότητα και τη δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων & Κοζάνης η ιερά μνήμη των Αγίων ενδόξων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, κατά την οποία και εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος.
Στον Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης τελέστηκε την Παρασκευή 28η Ιουνίου Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, κατά τόν οποίο κήρυξε τον θείο λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χαρίτων Τούμπας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος.
Την επομένη, 29η Ιουνίου, τελέστηκε η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του εορτάζοντα Μητροπολίτη κ. Παύλου και συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητου.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος δεχόταν στον Μητροπολιτικό Οίκο - Επισκοπείο τις ευχές του κλήρου, των τοπικών αρχών και του λαού, οι οποίοι προσέρχονταν για να τιμήσουν τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.
Μεταξύ των επισκεπτών ήταν και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Βασίλειος, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Εδέσσης κ. Ιωήλ και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.



Από την Ιερά Μητρόπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας