Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Πρώην στελέχη της ΕΥΠ άκουγαν τις συνεδριάσεις του ΠΑΣΟΚ -Η ΕΥΠ είχε βάλει κοριό στη Χαριλάου Τρικούπη

Επί σειρά ετών στρατιωτικοί και πρώην στελέχη της ΕΥΠ κατέγραφαν τις συνεδριάσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Πρώην στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είχαν τοποθετήσει κοριό στην μεσοτοιχία -σε γειτονικό διαμέρισμα- και άκουγαν όλες τις συζητήσεις υπουργών, βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής στρατιωτικοί και πρώην στελέχη της ΕΥΠ που είχαν την περίοδο 1990-1993 επαφή με στενούς συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη φέρεται να είχαν προσεγγίσει και «στρατολογήσει» κάτοικο γειτονικού διαμερίσματος στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Από εκεί άκουγαν και κατέγραφαν όσα διαμείβονταν στη διπλανή αίθουσα συνεδριάσεων του Κινήματος. Στην απομαγνητοφώνηση και στην ανάλυση των συνομιλιών εμφανίζεται να συμμετείχε ακόμη ένας τότε εν ενεργεία στρατηγός, αρμόδιος σε θέματα στρατιωτικών επικοινωνιών, ενώ στην εγκατάσταση του συστήματος υποκλοπών συμμετείχε πρώην πράκτορας της ΕΥΠ.
Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις οι συμμετέχοντες στο Χαριλάου Τρικούπη-«γκέιτ» είχαν παραδώσει ηχογραφημένες συνομιλίες στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο κλιμάκιο της CIA στην Αθήνα, καθ' ότι εκτίμησαν ότι «αυτά που συζητούνται αφορούν θέματα τρομοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας