Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Μαζί με το μωρό ο πελαργός θα φέρει και... 240 εκατ. λίρες

Από το ethnos.gr
Από ημέρα σε ημέρα αναμένεται η άφιξη του βασιλικού μωρού -του πρώτου παιδιού του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ, τρίτο στη σειρά διαδοχής του αγγλικού θρόνου, μετά τον παππού Κάρολο και τον πατέρα του- κι όλη η Βρετανία... εγκυμονεί. 
Καθημερινώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας όλες οι λεπτομέρειες, αληθινές και φανταστικές, που θα ήθελε ή δεν θα ήθελε να μάθει κανείς, ενώ όπως είναι φυσικό στη χώρα των στοιχημάτων τα πρακτορεία έχουν πάρει φωτιά προσφέροντας κατηγορίες για κάθε γούστο: τι φύλο θα είναι το παιδί (οι γονείς δεν θέλησαν να το μάθουν), πώς θα ονομαστεί, ποια ημέρα και τι ώρα θα γεννηθεί, αν θα έρθει στη ζωή με φυσιολογικό τοκετό ή καισαρική κι άλλα πολλά.

Σε αυτά τα... αγωνιώδη ερωτήματα, οι μπουκ δίνουν τις δικές τους «απαντήσεις»: σε ό,τι αφορά το φύλο, το κορίτσι δεν «πληρώνει» καλά, ίσως επειδή κάποια στιγμή η Κέιτ φέρεται να είπε ότι ψωνίζει για την κόρη της - μάλιστα δύο από τα μεγαλύτερα γραφεία στοιχημάτων, το William Hill και το Paddy Power, ανακοίνωσαν πριν από περίπου δέκα ημέρες πως διέκοψαν κάθε στοίχημα για το φύλο του μωρού επειδή όλοι πιστεύουν πως θα είναι κορίτσι.
Στοιχήματα
Για το όνομα, δυνατά «παίζει» το Αλεξάνδρα, ένα από τα δεκάδες μεσαία ονόματα της βασίλισσας Ελισάβετ, αλλά και το όνομα της νονάς του Γουίλιαμ, το Σαρλότ, και φυσικά το Ελισάβετ. Στις προτιμήσεις όσων πόνταραν... ανδρικά, πρώτο έρχεται το Γεώργιος, το όνομα του πατέρα της Ελισάβετ αλλά και πολλών βασιλιάδων της Αγγλίας, ενώ ακολουθεί το Φίλιππος, το όνομα του βασιλιά και παππού του Γουίλιαμ. Σχετικά με τον τοκετό, η ίδια η Κέιτ θέλει να γεννήσει φυσιολογικά, αλλά σε μία γέννα κανείς δεν ξέρει και γι' αυτό επιστρατεύτηκε μέχρι και ο μαιευτήρας Μάρκους Σέτσελ, που υπήρξε προσωπικός γυναικολόγος της βασίλισσας Ελισάβετ, παρότι είχε μόλις βγει στη σύνταξη. Η Κέιτ θα γεννήσει στο νοσοκομείο St. Mary, όπου είχε γεννήσει και η Νταϊάνα τα παιδιά της, στην πρόσφατα ανακαινισμένη πτέρυγα Lindo και η γέννα θα στοιχίσει 11.600 ευρώ. Στο πλάι της δούκισσας του Κέιμπριτζ θα βρίσκεται η μητέρα της και η αδελφή της Πίπα, ενώ ο πρίγκιπας θα φτάσει στο νοσοκομείο το ταχύτερο δυνατό από τη βάση της Βασιλικής Αεροπορίας στη Σκοτία, στην οποία υπηρετεί, με ελικόπτερο, ενώ θα πάρει και δύο εβδομάδες άδεια πατρότητας, ακριβώς όση... δικαιούται.
Πιθανότερη ημερομηνία γέννησης είναι η 17η Ιουλίου, αν και ο πελαργός μπορεί να φτάσει και νωρίτερα, στις 11 έως 16 Ιουλίου. Η γέννηση θα αναρτηθεί με χαρτί -με παραδοσιακό τρόπο- σε τρίποδο έξω από το παλάτι. Σε περίπτωση που το μωρό γεννηθεί αργά το βράδυ, θα υπάρξει ανακοίνωση από το παλάτι προς τα ΜΜΕ και το τρίποδο θα στηθεί το πρωί. Πάντως οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι δεν έχουν αφήσει τίποτα στην τύχη και ήδη η περιοχή έξω από το νοσοκομείο θυμίζει ένα ανοιχτό... press room. Εχουν κολληθεί αυτοκόλλητα που ορίζουν τη θέση κάθε πρακτορείου ειδήσεων και τηλεοπτικού δικτύου και σκάλες προκειμένου όλοι να έχουν ορατότητα τη στιγμή που η Κέιτ και ο Ουίλιαμ θα βγουν από το μαιευτήριο με το μωρό τους.
Αυτοί όμως που πραγματικά χαίρονται (εκτός από τους γονείς φυσικά και τους λοιπούς συγγενείς) είναι οι έμποροι κάθε είδους, κακόγουστου συνήθως, σουβενίρ. Τα καταστήματα έχουν γεμίσει με ανάλογα είδη, φλιτζάνια, μαξιλάρια, πιάτα, πιπίλες, καδράκια, ενώ μέχρι και ο παππούς Κάρολος πουλάει χειροποίητα παπουτσάκια με την υπογραφή του μέσω ενός καταστήματος στο Highgrove, ενώ οι γονείς της δούκισσας έχουν προσθέσει μια ανάλογη σειρά στην επιχείρησή τους με προϊόντα για πάρτι.
Συνολικά, η βρετανική οικονομία αναμένεται να ενισχυθεί κατά 240 εκατ.λίρες με την άφιξη του βασιλικού μωρού, ενώ ο Τζόσουα Μπάμφιλντ, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για το Λιανικό Εμπόριο, υποστηρίζει ότι 4,8 εκατ. άνθρωποι θα ξοδέψουν 62 εκατ. λίρες σε αλκοόλ και 25 εκατ. σε φαγητό που θα καταναλωθεί σε πάρτι. Επίσης, εκτιμά ότι 156 εκατ.λίρες θα δαπανηθούν σε αναμνηστικά και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα.
Τέλος, ο Μπάμφιλντ θεωρεί ότι εντυπωσιακή αύξηση θα σημειωθεί και στις πωλήσεις παιδικών προϊόντων από νέους γονείς που θα αγοράσουν αντίγραφα των αντίστοιχων βασιλικών. Το ζευγάρι έχει δεχτεί και τα πρώτα δώρα για το μωρό, ένα πλεκτό καγκουρό που έπλεξε με τα χεράκια της η πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ κι ένα καλάθι με καλούδια για το μωρό από τη φιλανδική κυβέρνηση, που περιλαμβάνει κι ένα δώρο για τους γονείς... κουτιά με προφυλακτικά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας