Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Η «γαλάζια» ζάλη...

Μπέρδεψαν τις γραμμές τους στη Συγγρού. Δεν ξέρουν πώς ν' αντιδράσουν μετά την επίτευξη των τριών στόχων που δίνουν ανάσες στο ελληνικό χρέος (διπλάσιος χρόνος αποπληρωμής, μικρότερο επιτόκιο, νέο δάνειο από την Ευρώπη).

Ηταν θέσεις και...
του Α. Σαμαρά και αυτό δυσκολεύει την αντιπολιτευτική τακτική τους.

Χαρακτηριστικό της αμηχανίας των γαλάζιων επιτελών είναι ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε τρεις δηλώσεις -διαφορετικές μεταξύ τους- για την έκτακτη σύνοδο. Ξεκίνησε ήπια, ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους και μετά τους ξαναέριξε. Η Ν.Δ. επισήμως πάντως θα τοποθετηθεί μετά την τακτική σύνοδο στις 24-25 Μαρτίου, που θα έχει στα χέρια της το τελικό κείμενο, όπως είπε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Μιχελάκης. Τότε πόσες δηλώσεις θα κάνει ο Σαμαράς;

Αλλο παράδειγμα είναι η αντίδραση στο ενδεχόμενο ο Γ. Παπανδρέου να ζητήσει να ψηφιστεί το νέο πακέτο από την πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής (180 ψήφοι), που σημαίνει ότι η Ν.Δ. θα κληθεί να αναλάβει μέρος των ευθυνών.

«Είναι αστείο να το συζητάμε» είπε ο Μιχελάκης. «Οταν το μείζον, δηλαδή η ψήφιση του Μνημονίου, πέρασε με 150 ψήφους, πώς στο έλασσον θα πρέπει να ψηφίσουμε με 180;». Οπως λέμε, «απεταξάμην».

Λάθη στρατηγικής σε μια ατζέντα, στη διαμόρφωση της οποίας συνέβαλε ο Σαμαράς, αλλά μετά έχασε την μπάλα.
Πολιτικά Παρασκήνια
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας