Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ο φασισμός του όχλου

"Kάπως έτσι θα ξεκινήσει μια από τις πιο διαβολικές νύχτες στην ιστορία της Θεσσαλονίκης. H Eπιτροπή Eιρήνης βρίσκει, τελικά, την αίθουσα του Δημοκρατικού Συνδικαλιστικού Kινήματος, στη γωνία Eρμού και Bενιζέλου, λίγο πιο πέρα από την αγορά του Mοδιάνο. Aντίθετα με την Aριστοτέλους, η περιοχή ερημώνει όταν κλείνουν τα καταστήματα, και αυτό διευκολύνει τα σχέδια των επίδοξων δολοφόνων. Kαμιά τριακοσαριά παρακρατικοί, τους οποίους επιβλέπουν 150 χωροφύλακες με επικεφαλής τους Mήτσου-Kαμουτσή, αρχίζουν να αλωνίζουν ανεξέλεγκτοι δέρνοντας ακόμη και περαστικούς. Tην ώρα της συγκέντρωσης, μαζεύονται έξω από το κτίριο, σπάνε, πετώντας πέτρες, τα τζάμια και φωνάζουν: «Θέλουμε πόλεμο, να πάτε στη Bουλγαρία. Λαμπράκη, θα πεθάνεις». Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Γιώργης Τσαρούχας θα δαρθεί ανηλεώς από τους χωροφύλακες, ενώ ο Γρηγόρης Λαμπράκης θα κτυπηθεί θανάσιμα από τον Γκοτζαμάνη.

Η αριστερά στην Ελλάδα έχει πληρώσει με αίμα τους τραμπουκισμούς παρακρατικών μηχανισμών, των "αγανακτισμένων πολιτών", του δήθεν όχλου! Όμως το τελευταίο διάστημα ένα κομμάτι της αριστεράς όχι απλά υιοθετεί, αλλά και ενθαρρύνει την δράση "αγανακτισμένων πολιτών" που εμφανίζονται (;) και αποδοκιμάζουν έως και προπηλακίζουν κυρίως υπουργούς του Πασόκ. Πιθανόν είναι άλλο ένα "κεφάλαιο" στην... "αντισυστημική" "ριζοσπαστικοποίηση" του συγκεκριμένου χώρου.
Ομως πόσο "αριστερό" είναι να πηγαίνεις έξω από μια ταβέρνα και να βρίζεις τον Πάγκαλο; Μάλλον όσο "εθνικό" είναι να γιαουρτώνεις τον Αλαβάνο στο προαύλιο του Αγιου Παντελεήμονα ή προπηλακίζεις την Ελένη Πορτάλιου στον ίδιο χώρο.
Γιατί αν οι "αριστεροί" "αγανακτισμένοι πολίτες" θεωρούν ότι έχουν... δικαίωμα να προπηλακίζουν τους υπουργούς του Πασόκ επειδή υπηρετούν το μνημόνιο, γιατί να μην έχουν δικαίωμα οι ακροδεξιοί "αγανακτισμένοι πολίτες" να γιαουρτώνουν τον Αλαβάνο ή να προπηλακίζουν την Ελέν Πορτάλιου καθώς σύμφωνα με την ιδεολογία τους είναι "εθνοπροδότες";
Οταν διαπαιδαγωγείς τους πολίτες σε διαδικασίες "αγανακτισμένων πολιτών" είναι υποκριτικό να διαμαρτύρεσαι όταν οι ακροδεξιοί προπηλακίζουν αριστερούς και αντιρατσιστές. Ο φασισμός του όχλου δεν έχει "καλή" και "κακή" εκδοχή, άρα δεν μπορεί να έχει "αριστερό" κάλυμμα. Ισως ορισμένοι μέσα στην ιδεολογικόπολιτικη τους θολούρα ξεχνούν ότι οι "αγανακτισμένοι πολίτες" είναι κατασκεύασμα του μετεμφυλιακού δεξιού παρακράτους, τους οποίους εμείς οι νεώτεροι γνωρίσαμε μέσα από τους... απογόνους τους στις πορείες του Πολυτεχνείου.
Η αριστερά στην βία της εξουσίας αντιπαραθέτει ιδεές, απόψεις, πολιτισμό. Οταν επιχείρησε να αντιπαραθέσει βία έχασε πανηγυρικά... Μια αναδρομή στην ιστορία θα κάνει πολύ καλό σε κάποιους!
 
red-pep.blogspot.com

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οχι δεν ειναι το ιδιο να προπηλακιζεις τον παγκαλο και τους αριστερους. Πλεον εκτος απο κατι βολεμενους σαν εσας η πλειοψηφια γνωριζει ποιοι ειναι οι κλεφτες, οι αλητες, οι ρουφιανοι, οι τεμπεληδες, οι προδοτες, κλπ κλπ....... και ποιοι δεν ειναι, και ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΥΠΟΨΙΑ ΟΤΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΣΥΛΙΑ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Βία δηλαδή είναι όταν ρίξεις ενα γιαούρτι στον Πάγκαλο...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ βία δηλαδή όταν βλέπεις κάποιον να έχει τη θέση που εχει λόγω του παππού του, να τρώει αυτός και όλο το συναφι του με ΔΕΚΑ μασελες για δεκαετίες, να διορίζει το σόι του στο δημοσιο με το ετσι θελω και μετα από όλα αυτα να σου πεταει στα μουτρα "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ".. αυτό δεν είναι βία, βία ειναι το γιαούρτι...

Ανώνυμος είπε...

http://news247.gr/ellada/politiki/o_kwstas_aivaliwths_zhthse_thn_katadikh_toy_giaoyrtwmatos.809338.html

Ανώνυμος είπε...

Αριστεροι και Δεξιοι ,ιδιοι ειναι στο φαι.ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΤΟΥ 'ΣΥΡΙΖΑ' ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 'ΠΑΜΕ'.
ΞΥΛΟ ΑΛΥΠΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

1:05 π.μ.

Να δείρεις και τους ξένους όλους ξέχασες.
Μην ξεχάσετε να ψηφίσετε και τον Πάγκαλο στις άλλες εκλογές,κοντά είστε στα "πιστεύω σας"

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα ποιος γράφει αυτό το άρθρο; Πάντως είναι ανάξιο σχολιασμού.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΤΟΥ 'ΣΥΡΙΖΑ' ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 'ΠΑΜΕ'.
ΞΥΛΟ ΑΛΥΠΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.
ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΟΙ ΨΕΥΤΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 'ΠΑΣΟΚ' ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ 'Ν.Δ.'.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ,ΤΑ 'ΨΕΥΤΟΠΑΛΗΚΑΡΑ' ΤΟΥ 'ΛΑΟΣ' ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ 'ΠΑΡΕΑΣ' ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ , ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ .
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΠΟΥ ΜΕ ΚΡΙΤΙΚΑΡΙΣΕ , ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ.

Το Προφίλ μας